All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta kan du använda citron till

Det enklaste sättet att rengöra fönstren

Har du kläderna på rätt sätt?

Detta gör att rostfria ytor lyser.

Citron är en populär funktion i köket i hemvärlden. Men långt ifrån bara en sur och sur frukt kan citronen användas för mycket mer än måltider, skriver webbplatsen iVillage.

Denna gula lilla flerfärgade kan nu bli din nya bästa vän i kampen mot smuts och damm hemma.

Inte bara vill du spara pengar genom att släppa bort en arsenal av tvätt- och rengöringsmedel från affären, men du sparar också miljön för mycket onödiga kemikalier.

Sur och friska

Det är citron högt innehåll av syra som gör denna frukt så väl lämpad inte bara renare att de flesta situationer i hemmet, men det innebär också att det har en mycket effektiv antibakteriell effekt.

Användning av citron i köksfacket sparar inte bara pengar utan bidrar även till ett bättre och renare inomhusklimat.

Läs vidare för att se hur en enkel citron kan hjälpa dig att klara av nästan alla rengörings situationer:

enkelhet är ofta det bästa: Varför använda onödiga kemikalier för att städa huset, när en enkel citron kan göra jobbet? Foto: Illustrationfoto: Colorbox. com

Uppfriska tvätten

Balsamtricket sparar kläder som har krympt

Det finns inget sätt att uppdatera lukten av svett och sura strumpor. En tesked citronsaft tillsammans med tvättpulver gör kläderna lukt av söt citrus.

Luftfräschare

Stark eller otäck lukt i rummet? Sätt ut en skål med citronsaft och natron.

Polermöbler

Skapa din egen kudde genom att blanda en bit citronsaft med två delar olivolja. Gnid med mjuk trasa.

Puss puss

Har du koppar i huset, vet du att dessa snabbt får fläckar av daglig användning. Gnid en tyg med citronsaft på fläckarna och se till att de försvinna. Detsamma gäller för fläckar på silverplagget som du alltid hakar för att dra ut ur garderoben - av rädsla för att du behöver skrubba och skrubba för att få det att lysa.

Wash Windows

Mix fyra matskedar citronsaft (färska eller koncentrat från flaskan) i tvätt hinken när du tvättar fönster, och du måste följa iVillage en effektiv fönstertvätt - helt fri från kemikalier. Den kraftfulla citronsyran löser smuts och vattenmärken och kommer att göra Windows glänsande glansigt.

Kryckor och krokar

WINDOWSWASH: Med citronsaft är fönstren glänsande. Foto: Illustrationfoto: Colorbox. com

Citronsaft + bakpulver + en gammal tandborste. Nu kan du tvätta och ta bort fläckar på platser du kämpar för att nå med tvättfällan.

- Detta tvättmedel är hälsofarligt

Mikrovågsugn

Är din mikrovågsugn full av överkokt mat och tomatsås? Fyll och laga en skål med citronsaft.Inte bara kommer din mikrovågsugn att lyssna igen, men fläcken kommer nu att torkas av med en fuktig trasa.

Chopping

För att ta bort fläckar och lukt på skjærfjølen trä, gnida den skurna ytan av en citron över den. Smälter in i ett litet grovt salt, du har en effektiv och naturlig skrubba som tar de flesta platserna, och ta bort eventuella bakterier.

Kök

Fläckar på bänkskivan som inte kommer fastna? Ringla lite citronsaft på fläcken, låt sitta i några minuter, sedan använda resten av citron att skrubba motverka ren. Fortfarande synlig? Ha lite bakpulver med citronsaft och gnugga.

Fläckar på kläder

Citronsaft är också en naturlig fläckborttagare på tyger. Gnid fläcken, låt den sitta och köra en runda i tvättmaskinen.

VINTER: Citron i kombination med salt eller bakpulver kommer att kunna ta bort de flesta fläckarna på de flesta ytor. Foto: Foto: M. Crimmin

Shiny Dish

för renare och mer glittrande rätter med lite citronsaft tillsammans med tvättmedel när du sätter i diskmaskinen. Har du störd att diskmaskinen luktar dåligt? Kör ett handfat med bara citronsaft i behållaren där tvättpulver ska vara i, och diskmaskinen kommer inte bara att vara pipig ren, men Oga njuta fräsch och ren.

Lime i badrummet

Gnid en citronskiva över platser där du har upptäckt kalkfläckar. Citronsaft tar också tvålskinn, så gnugga väggarna i badet, låt det sitta i några minuter och skölj av.

Badrumsinredning Flaskadekoration

Använd en fuktig trasa doppad i lite citronsaft. Gnid över och se fläcken försvinner.

Källor: iVillage. com och examinator. com

Se också:

För att rengöra spisen

Så ofta bör du tvätta kylskåpet

Här är de coolaste interiörbilder

Upptagen två mammor har den bästa hälsa

KLIMAT: För allergiker, kan det vara utsökt för att inte andas lufttätt med kemikalier. Foto: Illustrationfoto: Colorbox. com

ADVERT

Mest populära