All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Detta är vad julklappar noteras

Nu är det inte länge innan vi återigen öppnar dörrarna till julälskare. December är en hektisk månad för de allra flesta, och det finns gott om människor som kommer i frestelse att ta några genvägar på ungdomspåsen.

Men hur undviker du gästerna att märka att du kanske måste ta lite ljus på årets stora rengöring? Hur passar du bara rent och vad märker du verkligen när de kommer till besök?

Den amerikanska interiör- och designwebbplatsens lägenhetsterapi har några kloka tips om hur man städar hemmet 1-2-3 innan gästerna anländer - och är helt säker på att det inte finns någonting även den mest kräsna kan sätta finger på:

1. Första intrycket

Avsluta från varje rum och in igen. Vad märker du först? Rot? Tidningar? Fläckar på möblerna? Det är troligt att gästerna kommer att märka samma saker som du gör, så ta chansen att hantera dessa först. Ett städat hus kommer alltid att tyckas renare än ett rörigt hus.

2. Vardagsrummet

Människor blir mest i vardagsrummet. Därför bör det här rummet placeras ganska långt på listan. Kassera gamla tidningar och tidningar som flyter runt och sätta tillbaka böcker i hyllor. Ta ut allt som inte hör hemma här, leksaker, koppar, kläder och kläder. Samla fjärrkontroller på bordet.

Torka damm från alla ytor - fokusera på alla platser i ögonhöjd, som du skulle märka naturligt, till exempel bord eller hyllor där du har samlat familjebilder, där gästerna är säker på att kasta en blick.

TIPS: Innan områden och rum bor dina gäster i.

Vakuumrum. Har du husdjur, var noga med att ta bort alla djurhår, speciellt om du väntar på allergiker. Djurhår har en trött tendens att fastna på kläder och du vill inte att dina gäster ska få pälsen av att sitta på soffan.

Tvätta över golvet och äntligen se de små detaljerna. Stäng av ljuset och ljuset, vilket gör det svårare för gästerna att upptäcka damm och fläckar. Ställ in vinglas och skål med julkaka.

Porslin du borde vara i julparty

TIPS: Kom ihåg att ta bort stearin dropp från gammalt ljus. Om du har vaxat på duken kan det hjälpa till att lägga en kökshandduk över fläcken och gå över med järntråden. Detta löser fläcken med vax och duken kan tvättas i maskinen.

3. Badrummet

Det finns få saker som är mer exklusiva än ett smutsigt badrum. Gästerna märker snabbt både tandkrämfläckarna på spegeln och halvtömda duschgelflaskor som flyter runt. Tvätta över kranarna och tvätta, borsta spegeln och ge toaletten en riktig överenskommelse med tyg och pensel. Fyll på extra toalettpapper och se till att du drar ut rena handdukar för att torka dina händer.Rengör skåp och lådor, och var noga med att lagra mediciner och liknande på rätt sätt om du förväntar dig barn att besöka.

VAROR: Smell är en av de första gästerna som märker. Var noga med att få ett bra intryck. Foto: PHOTO: Producent / Matprat. com

4. Nyfiken näsa

Tvättmedel blir smutsigt på din spis

En av de första sakerna du märker i ett hem är lukten. Du vill inte att dina gäster märker lukten av gammalt träningsbull eller fårkula du skapade för fyra dagar sedan. Det är en bra idé för färsk grön soppa. Tvätta över golv eller, om du inte tvätter, gör en flaska vatten och några droppar grönt tvål och sprut lite runt husets kryckor och krokar.

5. Koppla av

Det viktigaste att tänka på, så svårt som möjligt, är att försöka slappna av. Ingenting dödar en fest snabbare än en gisslan som är helt utsliten av förberedelserna för festen - och för trött för att klara av en festfest. Kom ihåg att gästerna i grund och botten kommer att se dig - för att inte kontrollera om du har tagit julväskan.

Här är etikett expert Reidar Helliesen helt överens:

- Det värsta man kan göra när man har bjudit in till festen är låta gästerna ser att du har besväret runt för dem att komma, förklarar etikett guru, som är känd från både tv och tidningar, till Bonytt. nr.

- Sänk dina axlar och lägg lite till när du bjuder in till ett festligt lag än att satsa så mycket att du är för stressad för att njuta av kvällen och dina gäster.

Helliesen anser att det finns ingen skam i att tillgripa köpt mat heller, även om tiden inte skulle antalet både storstädning och gourmet förberedelser i köket:

Se om du byter trasa tillräckligt ofta

- Det viktigaste är att varken huset eller maten, men för att ha en trevlig tid tillsammans, förklarar Reidar Helliesen.

- Det är en bra idé att beställa take-away och ha en sex pack med julafton redo. Sänk dina ambitioner, njut av festen och gästerna kommer att tro att du är den perfekta värd eller värdinna.

Detta ger hotellets gäster märker

Enligt Martha Stewart, hela United hemmafru, kan det löna sig att ha förberett följande innan gästerna anländer och börjar titta runt ditt hem:

1. Gästrum

Även om du inte är säker på att någon kommer att stanna kvar efter jul, kan det vara värt att ha gästrummet i den vackraste ordningen. Byt rent på sängen, sätt i stora mjuka handdukar och sätt en karaffel vatten, en stapel tidningar och ofta enkla rena toalettartiklar. Om du hittar detta som gäst kommer du inte att märka kaninerna på kaninen under sängen.

2. Köket

Tja, du kan rengöra jerngryta di med tvål.

Ett snyggt och rent kök verkar känsligt och hygieniskt. Gästerna tenderar att hjälpa till med matlagning, så se till att bänkskivan, diskbänken och köksapparaterna får en torkduk och vatten innan de anländer.

TIPS : En liten bomullspinne med ett par tre droppar vaniljkärnor placerat i kylskåpet tar bort alla matluktar.

3. Möbler

Torka av eller ta bort hår och damm på möbler. Det ger hela rummet en omedelbar ökning. En borste borstar gör jobbet snabbt och enkelt.

4. Fönster och spegel

Tvätta fönster och speglar, vilket gör alla rum mycket ljusare och sålunda verkar betydligt mindre dammiga.

TIPS: När du ska börja städa ditt hus, ta en runda genom alla rum du behöver tvätta. Ta med en stor korg, helst den smutsiga tvättkorgen. På din väg samlar du allt som inte hör hemma i de rum du går igenom: kläder, glasögon och koppar, leksaker etc. När du är klar med rengöring och tvättning, ta handtaget på nytt och lämna alla

Här är slottets bästa rengöringstips.

Dessa interiörappar bör laddas ned.

Bläddra igenom tusentals vackra interiörbilder.

Här är blöjorna billigaste

Slottets bästa rengöringstips

ADVERT

Mest populära