All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Detta var faktiskt en kult tenåringsrom

TENÅRINGSROM: - Jag frågade om något strängare i mer neutrala färger, men jag är väldigt nöjd med vad jag har, säger Sigbjørn Lund. Foto: PHOTO: Espen Grønli

Ett tonårstrum har ofta fler funktioner. På eftermiddagen finns ett arbetsrum, på kvällen finns det ett vardagsrum och på natten finns ett sovrum.

Därför kan det vara svårt att hitta lösningar som är praktiska och ser bra ut.

Dessutom är det begränsat hur många år rummet kommer att användas på detta sätt. Remodeling är vanligtvis begränsad till en färglack och några nya detaljer.

Det kan vara bra att vara medveten om var man ska spendera pengar när man arbetar på en budget.

För inredningsarkitekten Ida Lundqvist var det ingen tvekan om att den gulgade tallpanelen skulle ha några lager av färg.

Utmaningen var att övertyga den invånare att färger var en bra idé.

Artikeln fortsätter under bilden.

AFTER: Sigbjørns nya rum är indelat i två avdelningar. Detta är soffa avdelning, till höger i bilden skymtar kontorslokaler och vänster i bilden, bakom ny garderob, är det nu alkov. Färgkoden på väggen är NCS S 2000-N. De stora grå dynor är från Ikea, den gröna är från HM Home, kuddar med botaniskt tryck och typsnitt är från prinsessan och kudden med marmormönstret är från Kremmerhuset. Soffbordet är från Ellos kopp och skålen är från Nille, och betong- och glasrätterna är från Granit. Klättringsbilden är från Copycat Lysaker och speglar Sigbjørns klättringsintresse. Taklampan består av tio glödlampor med armatur från Clas Ohlson. Foto: Foto: Espen Grønli

Fler funktioner

samtalet från Sigbjørn Lund (15) var som följer:

Bonytt Hjälp

Bonytt hjälp är ett koncept där man som läsare kan ansöka och vinna 15 timmar interiörhjälp till ett värde av 15 000 kronor.

Experten kommer hem till dig och tillsammans hittar du en lösning på dina inre utmaningar som kommer att slutföras inom sex månader från början av arbetet.

Hantverkare, material, möbler och inredningsprodukter kostar dig inom den överenskomna budgeten.

På Bonytt. Nej, du kan läsa mer om konceptet och få instruktioner om hur du ansöker om hjälp.

- Jag ska göra husets hus för ett tonårställe, men har begränsad budget. Kan du hjälpa till?

Vardagsrummet var ett litet kök, men detta togs bort för ett separat sovande område. Här förklarar interiörarkitekten mer om processen bakom.

Hur började du projektet?

- Sigbjørn visade mig bilder av interiören som han tyckte om och vi pratade om vilka hobbies han har. Sedan gjorde vi en funktionell analys av rummet och bestämde oss för att dela upp det i två avdelningar; en social zon med soffa, TV och skrivbord, och ett sovande område. Jag var tvungen att övertyga honom att använda mer färg än han ville, och att använda spånskiva, säger inredningsdesigner Ida Lundqvist.

Hon ville tänka på lång sikt.

- Han borde ha denna plats för flera år, och ibland måste jag luta min erfarenhet som en inredningsarkitekt och tror att jag vet bättre än kunden vad de skulle vilja tiden, säger hon.

Begagnade färger soneinndelere

Varför valde du olika färgpaletten i de två zonerna?

- De olika färgerna markerar zonerna tydligt de känner annorlunda på kroppen och betonar att zonerna har olika funktioner.

Vad var anledningen till att du gick över budgeten?

- Hybelen hade ett kök som var tvungen att tas bort av proffs som vi ska kunna bygga alkov där i stället. Och familjen Sigbjørns ville göra jobbet i stället för att göra allt själv.

Artikeln fortsätter under bilden.

SMARTA DETALJER: Från vänster: 1) spånskiva från Maxbo är täckt med en glasskiva för att göra det mer bekvämt att arbeta med. Bakväggen ger karaktären till rummet. Lampan och lådan är från Ikea. 2) Den sovande alkov har en djupare väggfärg. Det verkar bifogas, nästan som en bra kram. Krokarna är från Habitat. 3) Ikea köksmoduler är som Lego för vuxna. Den inredningsarkitekt, inbyggd garderob med en öppen hylla spånskiva, som låter ljus genom att alkov. 4. En ung och sportig livsstil har robust material. Hyllan av spånskivor är designad av inredningsarkitekt Ida Lundqvist och tillverkade av Sigbjørns farfar. Här, filmer, datorspel, joysticks och fjärrkontroller blir bra med utrymme. Foto: Foto: Espen Grønli

Budget transformation:

24.000 kr: Inventory

3000 kr: belysning

39.000 kr: måla, måla jobb, rörmokare, elektriker och material

1500 NZ: bild från Copycat Lysaker

67.500 kr: totalt

intresserad av arkitektur, inredning, bostadsmarknaden, städning eller trädgårdsskötsel? Följ Klicka Properties på Facebook.

alkov: grön väggar har färgkod NCS S 6010 B70G. Bordet i hörnet designades av inredningsarkitekten Ida Lundqvist. Den är tillverkad av plankor från Maxbo och fäst tillsammans med ett svart band. Det totala priset var cirka 200 kronor. Papegojan är från Hansen & Dysvig. Hyllorna och sängen är från Ikea, och mattan är från Ellos. Foto: FOTO: Espen Grønli

ADVERT

Mest populära