All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Tredje generationens robotgräsklippare är här

När Husqvarna lanserade sin första robotgräsklipparen 1995 var det inte bara en ny produkt, det var början på en helt ny kategori trädgårdsprodukter.

Nu, 19 år senare, släpper Husqvarna sin tredje generation av de populära, frisättningsfria Robot Cutters.

De nya modellerna är konstruerade för att hantera gräsmattor från 2 200 till 3 200 kvadratmeter. Som tidigare skär de nya robotklipparna bara några millimeter av gräset varje gång.

Det gör gräsmatta ständigt näring, eftersom det klippta gräset fungerar som gödsel och hålla gräset friskt och mossa fritt, samtidigt som eliminerar behovet av att samla gräs.

De nya modellerna anpassar sig till gräsens tillväxt. Ju fort den växer, desto mer aktiv blir gräsklipparen.

En av Hemqvarna Automowers hemligheter är att den rör sig i slumpmässigt mönster, inte i raka linjer. De slumpmässiga rörelserna gör att klipparen inte lämnar spår, utan istället en mjuk och fin gräsmatta.

Både Automower 320 och 330X har en bättre klättringsförmåga än tidigare modeller - det vill säga handtagen lutar upp till 45 grader - och en timme som anpassar arbetsgrästillväxt.

330X har samma egenskaper, men är dessutom utrustad med inbyggd GPS-navigering, vilket gör det möjligt att veta vilka områden den redan klippa. Vidare finns en hemknapp på laddstationen. Ett tryck på knappen och robotklipparen återgår till laddstationen.

Robotskärarna är alla utrustade med Li-Ion-batteri med lång livslängd och större skärm med bättre upplösning än tidigare modeller. Förutom grå finns Automower tillgängligt i vit design.

Som med tidigare generationer läggs en bedömningskabel runt klippområdet. När det är klart och laddstationen är installerad, kan du bara komma igång och ta plats i hängmatta.

Automower är säker med stift och inbrottslarm, och tar hand om gräsmattan under arbetet eller på stugan. När det behövs laddas Automower automatiskt tillbaka till laddstationen.

Rekommenderade detaljhandelspriserna: Automower 320, £ 19.990, Automower 330X, £ 23 990.

Mer information om robotgräsklippare på www. Husqvarna. nej

Detta ärende skrevs inte av Viivilla. nos redaktionell, men är ett pressmeddelande.

ADVERT

Mest populära