All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tänk smart när man testar färger

Tillverkningen oppstrøksprøver alternativ till ny vägg färg är viktigt av flera skäl. En av dem är att se dem i rätt miljö, som du gör genom att besluta på grundval av ett litet prov i en färgkarta.

Bilden av de två målade proven illustrerar hur mycket omgivande färger påverkar en annan. Dessa två uppenbarligen olika nyanser är målade på olika papper; en på ett vitt ark och det andra på klassiskt "kornpapper". Sanningen är en annan - de är långt ifrån olika, eftersom färgen kom ut ur samma spänn! Så mycket har färgerna att säga.

Liten ram - Hög effekt

Det här borde vara enkelt att komma ihåg när man väljer nya färger hemma och försöker använda olika nyanser på papper, kartong eller liknande. Då kan det vara smart att täcka hela ytan med färg. Om du inte får en vit eller grå kant runt och slutar utvärdera nyanserna lika mycket som ramen som de faktiska färgerna passar de.

En annan viktig tumregel är att du bör hålla färgprovet mot väggen när det är där det borde vara. Du bör helt enkelt köpa ett nytt golv, placera provet på golvet och inte på matbordet eller står upp längs väggen. Detta inkluderar belysningen av rummet.

ADVERT

Mest populära