All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Tänka miljömässigt när man väljer golv

Linoleum är en typ golvet med en lång tradition i Norge, både för privata och offentliga byggnader. Den hade sin blomsträckning mellan 1930-1955, men har haft en liten nedgång de senaste åren. Trots denna negativa tillväxt de senaste åren beräknar prognoscentralen nu en ökning under de kommande tre åren för denna typ av golvbeläggningar. Den växande populariteten beror till stor del på nya produkter och mönster, liksom det stora internationella fokuset på miljö och förnybar materialanvändning.

Miljö golv

Materialet i linoleumgolv består nämligen på över 80 procent naturliga, förnyelsebara råvaror, såsom linolja, harts, kork, trämjöl, kalksten och jute, och produkter som har framställts utan användning av mjukgörande kemikalier, klor och tungmetaller. På grund av detta kan tillverkare skryta med att golven har en nästan neutral koldioxidutsläpp under produktens livscykel, och är också anledningen till att golven uppnår viktiga miljömärken, inklusive Swan. Det är med andra ord ett golv som du kan välja med gott samvete under renoveringen.

Många fördelar

Men det är inte bara på grund av de miljöfördelar som man bör välja linoleum. Detta är golv med en enorm hållbarhet och hållbarhet, vilket kommer att vara bra år efter år. Ytan är bekväm att bära, glida motståndskraftigt och känns varm mot fötterna. Det är också lätt att underhålla och kräver minimal rengöring.

- Det är lätt att rengöra och har bara ett litet behov av rengöringsmedel. Det är också antibakteriellt grund treme linn innehåll, säger Ninna Vatn Hamar på Armstrong, som producerar DLW Linoleum.

Linoleum kan användas med golvvärme, men det rekommenderas att använda värmekontroll så att temperaturen inte överstiger 27 grader. Golvet är lämpligt i alla rum i huset, förutom våtrum. I badrummet bör det finnas andra golvtyper som är bättre utrustade med vatten och fukt.

Stort färgområde

Linoleum finns i ett brett utbud av färger och mönster.

- Linoleum är en bra produkt som finns i många fantastiska färger. Det är också möjligt att vara kreativ med linoleum och skapa mönster och möjligen former i golvet, säger Vatnhamar.

Det finns fler färgmöjligheter på marknaden. Det sista tillägget är Armstrongs nya färgkoordinatsystem. Naturens utbud av perfekt matchade nyanser var en inspirationskälla när tillverkaren har utvecklat nya färgpaletter till DLW Linoleum samling. Här är olika färgskärmar sammansatta så att varje nyans kan användas ensam eller med andra nyanser av samma färg eller komplementära färger. Systemet gör det enkelt att välja färg, och lite mindre skrämmande att variera med fler färger tillsammans.

ADVERT

Mest populära