All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Tänk på detta när du väljer att stänga av badet

- Medan den klassiska rundkroken har varit en av de vanligaste lösningarna under lång tid, introduceras fortfarande nya lösningar på marknaden. Du har många alternativ när du väljer att gå på toaletten, säger Are Skaar Nielsen, chef för rörleverantörerna i Norge.

Han förklarar att det är lämpligt att bestämma typen av släckning och hur dräneringen borde vara redan i badets planeringsfas, eftersom detta har konsekvenser för bland annat vattnet där dräneringen kommer att lokaliseras.

Olika design på badrumsluckor

- Idag finns det flera olika mönster att välja mellan. Vissa är avlånga och smala, andra är triangulära och används i hörn. Den har också stängts av för väggmontering. Prata med rörmokaren för tips om vad som fungerar bäst i ditt badrum, rådgör Nilsen.

-Toppet är det som verkar som släckningssystemet, och en trevlig designrist kostar lite extra.

- Leverantörer kan erbjuda många attraktiva utseende och mönster. Du kan få bilder med teckensnitt, färger eller mönster på.

Läs också: Hur man dekorerar ett litet badrum

Undvik läckage

Tre olika badkar

1. Normal hushålls kran som installeras i mitten av duschen eller med lock som släcker från alla sidor.

2. Duschskenor monterade mot väggen eller i slutet av duschrummet. Saken kommer då att vara jämn mot körningen, vilket kommer att förenkla jobbet för plattan. Speciellt där stora plattor väljs på golvet.

3. Hörnluckan monterad i hörnet av duschen med en droppe mot hörnet.

Dessa tre omkopplare kan användas i alla typer av badrum. Här är tmest look, pris och vad som är praktiskt som bestämmer.

- Regelbundet bostadsskydd är det billigaste och enklaste alternativet, men det är vanligare att människor har en lite vacker design på språng.

- Duschpriset i badrummet varierar mellan 2000 och 10 000 kronor.

- Vid beslut om badning är det viktigt att tänka på eventuell läckage och hur man undviker det. En mycket stor del av läckage som uppstår på våtrummet händer i samband med avloppet, säger Øystein Helgheim, rörmokare och generalchef vid 24vvs. nr.

Han säger att han inom VVS-industrin fortfarande upplever uppdrag där det finns läckage och reparation av läckage från våtrummet.

En typisk gangster är problem i och runt vinden. Försäkringsbolag täcker ofta inte skador som orsakas av en tydlig övergång mellan golvet och kunden, och kunden måste betala för sådan skada.

- Om du exempelvis väljer en omkopplare i duschens hörn är belastningen extra stor i området runt avloppet, särskilt vid övergången mellan golv och vägg. Här är det extremt noggrant att installera avloppet efter installationsanvisningarna, och du bör inte "spela" för att själv installera brandsläckaren.Kom ihåg att alla som arbetar i ett våtrum måste ha ett våtrumsintyg, säger Helgheim.

Han informerar också om att ett repetitivt problem är om man använder vanliga betong- eller badstänger på golv över bottenvåningen kommer betongen att sjunka över tiden.

- Slussen är vanligtvis förankrad i byggnadsstrukturen och står ofta som den högsta punkten genom åren, när betongen faller, säger rörmokaren.

Läs också: Så olika är kvinnor och män i badrummet

Tips för att stänga av badrummet

- Avstängningen och membranet står högt på listan över uppgifter du ska lämna till proffs.

- Enligt kraven i de tekniska föreskrifterna måste det finnas avlopp i våtrummet: badrum, duschrum och tvättstuga. Det bör också finnas ett bra fall mot släckarna, så att vattnet snabbt kan ledas bort från golvet.

- Det ska vara lätt att få rena avloppet. Hela avloppet måste vara synligt. Det betyder till exempel att det inte borde finnas en kakelkant över delar av avloppet så att den inte kan öppnas.

- Kom ihåg att välja kakelstorlek och droppplan innan avlopps- och avloppssystemet är fast så att sluttningarna når den lägsta punkten och vattnet från alla platser har fri tillgång till avloppet.

Källa

: Chef för avdelningen för rörledningar Norge, Are Skaar Nielsen

ADVERT

Mest populära