All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

öVerväga detta när man bygger utekök

Innan du börjar att förverkliga din dröm utekök du behöver göra lite hemläxa - att först bestämma vad dina behov är.

Tänk:

  • För att göra det bästa av köket träna bör du schema praktisk förvaring av alla nödvändiga åtgärder, såsom hyllor och krokar, skåp, lådor och korgar.
  • Om du är förtjust i matlagning borde du ha en stabil och bra arbetsyta och gott om lagringsutrymme för matlagning.
  • Du behöver också en vattenkälla nära köket om du vill tvätta jord och skräp på grönsaker som du har odlat i din egen trädgård. Och kanske också en kompost binge i närheten där du kan lägga undan grönsaker och frukt.
  • Om du vill vakna på utomhusköket eller ha mer kokplattor, eller ha en rökugn, kan du lägga undan det här.
  • Om du är social och vill ha många runt bordet, är det trevligt att planera så att du får chansen att ha många människor runt trädgårdsbordet.
  • Se till att du använder utomhusköket från tidigt på våren till senhösten.

Vatten och el till utekök

Om du har möjlighet att sätta upp en fast kran vid utekök du får det mycket lättare när du ska laga mat utomhus. Kranar måste utformas så att de kan tömmas före vintern. Om det inte är möjligt, kan rören brista när frosten sätter in.

Om du inte kan sätta upp permanent vatten på ytterväggarna finns utomhus kök med diskbänk avsedd för anslutning till en trädgårdsslang eller slang för sommaren vatten. Om du inte vill ta rörmokarens kostnader för kranar och avlopp är ett bra och gammaldags handfat också ett alternativ. Sköljvattnet kan du plaska över blommorna efteråt. Disken kan vara grov, men i alla fall bör den kunna stå ute i alla väder.

Om du lägger till ström till utomhusköket öppnar det många fler möjligheter. Sedan kan du laga våfflor i solväggen eller göra en hälsosam wokfat och avsluta eller börja dagen med nypressade smoothies.

Om du lägger till ett vägguttag i utomhusköket, kom ihåg att ha ett lock som klickar över kontakten när den inte används. En terrassvärme nära utomhusköket är smart för att använda utomhusköket så länge som möjligt under den ljusa säsongen.

Läs också:

Kök i öppen

BBQ säsongen är i full gång och det är härligt att njuta av uteservering under varma sommarkvällar. Varför inte få extra utrustning och flytta hela köket ut.

Ljus för vind och regn

Om du skyddar ditt utomhuskök från stänk kan du använda det längre och det blir också bättre över tiden.

Det är därför lämpligt att placera utomhusköket under omslaget.En markis kan också användas som tak eller en kraftig duk. Om utekök är fristående, kan du skydda den med ett löst lock.

Färdiga utekök

Idag är det möjligt att köpa färdiga utekök lösningar som du kan placera på terrassen eller i trädgården. För att erhålla i en enkel variant, i vilken konstruktionen är i läkten och metallramar kran som kan anslutas till sommarvattenförlusten.

Färdiga kompakt kök i stål är också populärt. De kan båda har manlucka, bänkskiva och vatten som kan anslutas enkelt med en trädgårdsslang. Större modeller med grill och handfat finns också i rostfritt stål med ribbor.

Källa: Cookbook / Boxing Center.

Läs också:

Att bygga utekök med praktisk kaklade bänk

Om du bygger denna utekök, lyfta utomhus mat upp till en ny plan, där hela preparatet sker utanför klotgrill.

Kök med elektrisk grill. Design Darren Saines. Foto: Darren Saines / Master Green.

ADVERT

Mest populära