All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Bråte i Paris

Showen i januari är en bra tid att uppdateras i början av säsongen på "vad som kommer nu" i möbeldesign, textil, glas och köksutrustning, belysning, småmøbler och inredning av alla slag.

Vad är nytt?

Dåliga ekonomiska tider håller fortfarande en smart hand på design och produktutveckling, markerad på mässorna. Men godisarna var där. För oss som de mest på färger och material, blev det en bekräftelse på trender vi tidigare registrerat.

Grå

Mjuka soffor i grå färg är i tid. Designer är Andrew Martin.

Grå är fortfarande den stora basfärgen, och velur har en bra ställning som möbelstil. Vid Andrew Martins stora ställning var båda. Stora mjuka soffor ritade i grå färg i olika mönster och nyanser stod där inbjudande i olika gråfärger. På väggarna fanns en plånbok och färg i mörkgrå nyanser. Färgläggningen låg på golvet: traditionella skorstenar i röda toner.

Av stödfärger är blå stor; i alla nyanser och på alla typer av produkter. Blågrön, som är känd som årets färg både av Nordsjön och Färgerike, hittades i många sorter. Korall, grön och gul var andra accentfärger som gick tillbaka till många utställare.

Marmor

Det har varit ett tag senast men nu finns det marmor på mode! Här i form av marmorteknik från Moissonnier.

Marmor är kvar i mode. Det fanns en markant ökning från förra året och används som bords i de flesta stilar, från den massiva och rustika i kombination med grovt trä och rostigt järn, den eleganta och elegant design möbler med slanka ben i ljust trä eller lackerat stål.

Vi märkte också att marmortekniken var färgstarkt närvarande, bland annat på lådor på Moissonnier. För övrigt såg dekorativa användningen av färg oss på flera ställen, inklusive varor målade i Burberry-rutter.

Färgglada Rutter

Italienska Studio Potomoak imponerade med sitt porslin.

Colorful vägar var också en ny textil från Missoni Home, där står det sätt visade tydligt att både Chevron, kuber och blommor fortfarande aktuella mönstret. Färgutvecklingen med ytor med akvarellfärger och tvättade linjer presenteras väl i olika mönster av olika material från stormmönstrat tapeter till handgjordt porslin. Porslinstycket från den italienska Studio Potomak var en upplevelse i både form och färg.

Gyllene Metaller

En fin metall lampa från Tom Dixon.

Golden metaller är stor och används i kombination med andra material, såsom kraftfulla koppar skruvar i en lampsockel av grovt trä, och Tom Dixons talrika lampor, lampor och andra föremål i blank metall.

Träd och trädstruktur

Iterni Edition förbinder två trender - metall och trä - i sina små bord.

Träd och trädstruktur är lika relevant i grova och grova utgåvor med många kvistar och kvistar som ljusa nordiska träd. Dansk design inspirerad av 50-60s designsprog. Men konstruktörerna överför också trädstrukturen till andra material.

Vi föll för några metallbord från Iterni Edition, med en bordsskiva som kännetecknas av ringarna av ett grovt och gammalt trä. En elegant kombination av solid och lätt. Tungheten fick bordet från den imiterade ytan och materialet, plattan själv var endast 1 cm tjock och ben tunna, enkla stålkonstruktioner.

Den goda båten är att vinna

Strikking och virka har fått sin renässans.

Som en tydlig motreaktion mot massproduktion och industrialisering fortsätter handgjorda och personliga framsteg fortfarande.

Det verkar i alla produktkategorier. Produkter från woodcarvers, möbelverkare, målare, sallare, smeder och potter har sin plats i den moderna trendbilden. Att stickningen och virka har fått sin renässans hade också showen.

Oavsett ämne: Teknikerna är gamla, men termen är ny. Ibland såg bara små grepp, de virkade studsarna såg ut som en mormors förvirring tills vi upptäckte att de virkade flikarna kombinerades med textildukar.

ADVERT

Mest populära