All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tunna lager slits snabbt

- Det är helt borstat till underhållsfärg med alltför tunna lager. En torr och bleka trä behöver en bra päls, så att måla hela huset i en hink är nonsens, säger Thomas Sundsmoen genom produktsupport på Flügger.

- Vårt viktigaste jobb som proffs är att utbilda konsumenterna i konsumtionen, säger han.

Applicera Paint

Applicera färg med rulle och jämn med pensel.

Lådan anger hur många kvadratmeter en liter färg täcker. Då är det enkelt matematik att räkna ut hur mycket färg huset behöver.

- Om du har för mycket färg när väggarna tas - gå över huset igen. Det tar så många liter på väggen, så det är bara att hålla fast vid hinkarna är tomma, säger Sundsmoen.

- En viktig hjälp är att använda bra verktyg. En utomhusrull sätter på mycket färg. Färgen bör appliceras full men utan att den flyter. Med en fattig pensel är det möjligt att lägga på för mycket och för lite i samma område. För mycket i början när borsten nydyppet i färgen, och för lite mot slutet innan nästa dopp, säger Jostein Brekka, som ansvarar för den kategori och produktutveckling med verktygsleverantören Jordan.

Det är värt att notera i sammanhanget att linfransfärg inte ska appliceras i sin helhet utan i flera tunna lager.

Full Treatment

Den enda målning en stroke, sedan vänta en säsong eller två till nästa skikt appliceras, kommer att få problem.

Anledningen till att mängden färg som appliceras på väggen är så viktig är att tjockleken i sig bidrar till hållbarheten. Ett tunt lager, som inte kan motstå vind och vind, och bär snabbt.

- Vi står inför många sådana problem under hela säsongen. Den som tycker att solen har försvunnit från en säsong till nästa, ofta målade för tunn, säger Sundsmoen.

En ytbehandling av stående kläder involverar vanligtvis priming av blått trä, plus två lackfärg. Vid behov applicera impregneringsolja före ändkanterna, skärytor och nagelhål är markerade och malda. Om beklädnaden är monterad rekommenderas tre skikt med fasadskarven. Samma rekommendation gäller även alla glatta kanter och detaljer.

Den som bara måstar en stroke, väntar sedan på en säsong eller två tills nästa stroke appliceras kommer att ha problem.

- Ett tillfälle ett sammanträffande är inte detsamma som två. Behandlingen måste vara klar inom samma säsong, säger Thomas Sundmoen.

ADVERT

Mest populära