All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

De målade ett nytt vardagsrum

Det finns nu lite bevis på att huset inte har blivit renoverat sedan byggåret 1993, och gröna väggar, tapeter med druvor, tre vita lister och gulgade ekparader är historia. Det nya vardagsrummet är maskulin, med svartvitt som huvudfärg, andra färger är inbäddade.

Det var ett klokt drag med stor vinst för att måla träet runt de vita fönstren. Nu reflekteras ljuset mer än tidigare.

Dörrar och lister var gulgade av tidens tänder.

Vita väggar i varm färgton gav mycket ljus till rummet, och fönstren, som vitmålat trä, "bromsar" inte längre ljuset. När väggen till köket revs, är ljusflödet oklanderligt. Dörrar och lister varierade också från tre-vit till vit färg, varför alla de tidigare gula områdena i rummet är borta.

Den tidigare gula dörren är nu vit och nästan kamouflerad. En praktisk skåplösning möjliggör både TV, musik och filmer.

Bottom in Bottom

Den svarta stålplattan under ugnen går in i ett med det svartlackade golvet.

Golvet hade ekparkett eftersom det inte var något fel med det, men det var inte tufft för det uttryck som familjen ville ha. Ursprungligen planerade de att lägga nya golv, men bestämde sig för att ge det ett skott av färg först. Resultatet är så bra att planerna var snabbt skyddade, och den stora svarta ytan betonar stilen. De varma röda färgerna från den nu öppna kökslösningen gör uttrycket i rummet mjukare än vad som helst i svart och vitt.

Den gröna väggen är borta, och björkbäret står stramt mot den nu vita bakgrunden, både i naturen och på fotografiet.

Öppna lösningen

Innan den revs: 90-talet och tapeter med druvankar på väggen mot köket.

Det enda som har varit positivt för hela rummet är att väggen till köket revs ljuset är kontinuerligt, rymdkänslan är större, färgerna påverkar varandra och inte minst den sociala biten. Nu kan du fortfarande vara tillsammans, även om vissa klackar och andra ormar på soffan.

Väggen mot köket revs och vardagsrummet tjänar mycket ljus från köksdelen. Dessutom ökade rummets känsla avsevärt, även om kvadratmeter i vardagsrummet inte har blivit mer än tidigare.

ADVERT

Mest populära