All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

De lever som de lär

En av de anställda på Kinnarps avdelning i Sandefjord fast arbetsplats rester väljer arbete i en zon lämpliga nuvarande uppgifter. Utställningsmöblerna används som arbetsmöbler - oavsett om det är ett skrivbord, en soffa, en skyddad fåtölj eller ett konferensbord. Efter en omfattande renovering och förändring, utförd av Malermestrene Jensen, hölls mitten av september en öppningsceremoni i det kombinerade showroomet och kontoret.

- Innan vi hade mobilkontor och utställningar med möbler. Nu bor vi och arbetar med möblerna, och vi visar dem i bruk. Det gör det lättare för kunderna att förstå hur de kan användas; att det faktiskt är möjligt att använda hälso möbler i ett kontor, kontorsmöbler i skolan, och att alla våra möbler kan användas omväxlande, säger manager Trine Hoem.

Många olika zoner

som chef måste förlita sig på alla gör sitt jobb som de är inställda på att göra, och accepterar att de inte arbeta var de vill.

Rummen är öppna och väldigt färgglada - möbler och väggar, liksom några lösa mattor på den mörka massiva mattan, lägger till färg och funktioner. Färgning och inredning delar upp rummet i olika zoner; Här är fortfarande zon, bibliotek zon, aktivitetszon, arbetszoner och matsal. Väggar är bara runt ett par konferensrum, och till arkiv och lager.

Den Sandefjord-baserade inredningen Adele Kløve, på Plan A Design, ligger bakom inredningsplanen, slutzonen och färgschemat. Men innan företaget gick igenom, genomgick företaget en grundlig analys enligt Next Office-konceptet, vilket är Kinnarps version av verksamhetsinriktad arbetsmiljö. Analysen kartlägger vilka aktiviteter och möbler som faktiskt används under en arbetsdag.

Endast en permanent plats

Endast en av de anställda har en permanent plats, och det finns stöd som sitter i spetsen för den aktiva ingången zon, där det finns en fototapet med en ståtlig påfågel.

- Alla svarade på frågor om var de skulle vilja göra de olika uppgifterna de har. Dessutom gjordes mätningar på personens personliga arbetsplats. Du är många platser i en dag: Du är på möten, hämta kaffe, samarbetar med en kollega eller arbetsgrupp, på kundbesök eller visar kunder runt om i utställningslokalen, säger Hoem.

Resultatet var en översikt över hur många zoner och typer av zoner avdelningen önskade, och att endast en person fortfarande behövde fast plats. Alla har låsbara skåp för personliga saker och en filt av små saker de behöver varje dag. På morgonen, plocka en filt rutan i garderoben, ta den till arbetsplatsen / zon du vill arbeta, och låser den in i garderoben när du går hem på kvällen.

Miljöutlösaren

Trine Hoem från Kinnarps och inredningsarkitekt Adele Kløve har skapat en färgstark kontorsmiljö.

- Aktivitetsinriktat arbete är ingen form av inredning. Det finns ett sätt att arbeta på. Du måste planera dagen och strukturera dina arbetsuppgifter. På det sättet blir du effektivare, säger Hoem.

- Att arbeta aktivt är inte bara fysiskt, miljön du jobbar i kommer att utlösa dig och göra din hjärna redo för den aktuella uppgiften. Om du sitter i skolzonen och arbetar, är du mentalt förberedd för det. Behöver du fokusera, vet du att det är lugnt att komma i stillzonen.

När Adele Klove kom in i bilden, fick hon en skiss av lokalerna, med olika aktivitetsområden och en lång lista av möbler de ville visa.

- Annars fick jag fria händer att utarbeta ett koncept. Jag ändrade skisserna lite, men tog hänsyn till att kunden känner till rummet bättre än jag. De vet var det finns mycket trafik och buller. Vissa zoner Jag flyttade på, tog jag bort några väggar och byggt upp några andra, men framför allt har jag följt den plan från Kinnarps, säger Adele Klove.

Dekorativa målning och foto förlust

Många av väggarna är dekorerade med fototapet, och färgerna är inte slumpmässigt utvalda.

Inredningsarkitekten har använt färger och möbler för att dela rummet i zoner. Den mörka wall-to-wall matta och att det vita taket behålls, men förresten används mycket färg. Grön i matsalen, blå och turkos i mötesrum, gul och orange i bibliotek och stillzon.

Flera Väggarna är dekorerade med foto bakgrundsbilder, och fåglar är ett återkommande tema, och målare har gjort dekorativ målning på vissa väggar.

- Vi har använt många färger, men de är inte slumpmässigt utvalda. Färguppsättningen är uppbyggd kring eventuella textilval på möblerna och är uppdelad i gradvisa övergångar till nästa zon, förklarar Adele Kløve.

Stora målare

Lunchrummet fungerar också som en arbetsplats och är möblerad med möbler från NC och Materia. Väggarna är dekorerad med en skog av björkträd av fem bakgrundsbilder.

Allt målningsarbetet utförs av Leif Harald Hanssen och Christer Selbo Mathisen på Malermestrene Jensen AS, och kontoret aldrig stängd under renoveringen.

- Målaren blev en i gänget här, och vi tror att de har gjort ett vackert jobb. Du kan inte se sömmarna i gobelänger, inte ens i köket, där vi hade att sätta upp fem fototapet med en björkskog bredvid varandra är det lätt att se var man börjar och nästa tar över, säger Trine Hoem.

Positiv för färganvändning

Fåglar är ett kontinuerligt tema på väggarna.

- Vi fick lite bakåt när Adele började med färgschemat. Men vi ville lita på hennes yrkeskompetens, och eftersom hon tyckte att det skulle vara bra gick vi till förslaget. Egentligen fanns inga protester, alla var glada och tyckte om vad hon presenterade, säger Hoem.

Nu har lokalerna blivit det viktigaste verktyget för Kinnarps Sandefjord.

- Vi har ett bra projekt för att visa kunder och en bra historia att berätta. Alla anställda har sina favoritplatser i varje zon, men vi flyttar runt.Till exempel hamnar jag ofta i en krok i skogen, säger Trine Hoem, med hänvisning till fotograferingen med björkträd som klär på kantens tre väggar.

De många olika typerna av arbetsstolar visas på ett innovativt sätt, med riktiga och målta strålkastare. Målararbete utförs av Malermestrene Jensen.

Den långa listan över möbler som Kinnarps ville visa innehöll endast Kinnarps Gruppmöbler, men det blev för mycket möbler, så inredningsarkitekten var tvungen att plocka ut någon. Trots det finns det många olika möbler som visas.

ADVERT

Mest populära