All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Dessa träd och buskar som hösten färg i din trädgård

Många växter har blad som blossar upp i höstgula, brons, orange, röda och violetta färger. Hur starka färgerna är och hur länge de stannar beror på markförhållandena och stämningen hos väderguden.

Kalla höstnätter och tydliga dagar ger starkare färger än grått och molnigt väder. Detta beror på att de soliga dagarna med tung sockersproduktion i bladen följt av kalla kvällar minskar transporten / omvandlingen av sockret.

  • Så här planterar du rosor på hösten

De sockerarter som lyfts upp i löven bidrar till ökad produktion av det röda färgen.

Växter under hösten

Det är en bra idé att plantera både buskar och träd på hösten. Det kan faktiskt vara fördelaktigt att plantera den här säsongen: Jorden är fuktig och trevlig och du inte får torka i kombination med stark sol direkt efter plantering.

Men även om höst är utfällt är det viktigt att vattna väl efter plantering - speciellt om marken och marken är torra.

Läs också:

30 bra tips för dig som kommer att lägga gatsten

Stein Lägg han hjälper dig med dessa 30 noggrant utvalda tips för en säker framgång när du lägger gatsten uppfart, på terrassen och ...

En annan Fördelen med att plantera på hösten är att växterna kommer snabbt in på våren. Det är också trevligt att använda hösten för att planera nästa säsongs säsong.

  • Detta bör göra i trädgården i höst

Här är några förslag på buskar och träd som garanterar dig en färgstark höst nästa år:

1. Coronary träd

kranskärls träd är en flera skaft småtre med hjärtformade blad som visar en vacker färgspel under hösten i rött, gyllengul och rosa-violett.

Hjärtat utstrålar också en doft på hösten som påminner dig om nybakade kakor. Träet är lämpligt för medelstora trädgårdar.

Läs också: trädgård

måla möbler - så att de blir gamla trädgårdsmöbler som ny

Trädgårdsmöbler är gamla och slitna kan få en ny vår med lite underhåll och ett nytt skikt av färg. Vår färgexpert Heidi Sørensen visar dig hur!

Sargenteple

Sargenteple är täckt i vita blommor i maj. Frukten är rödaktig och väldigt dekorativ. Varje frukt är bara 5-8 mm, men de sitter i blåsor med fem till tio frukter och ser därför bra ut i trädgården från början av hösten tills bladen faller.

Bladen har en ljusgul höstfärg. Trives på kalkaktig jord, passar som lev och skär och fri häck.

Läs också:

Använd motorsågar med fett!

- Skydds byxor, skyddsskor och hjälm med hörselskydd och visir är viktigt när man arbetar med en motorsåg, understryker Göran Johansson, lärare ...

White Roe

White Roe blir stora vita frukter i början av hösten är en stor kontrast mot De täcker de röda färgerna som bladen får under hösten.Blommor och frukter kommer på sidoförgreningar som hänger ner från de skapande huvudskotten.

De vita kan också formas som en minitre med en till tre stammar, och därmed rymma de minsta trädgårdarna.

Känn fria att plantera 4-5 tillsammans i gruppen eller skiktet en frittgående häck.

  • Hur man bryr dig om gräsmattan under hösten

Rågrädde

Vinbär har god tillväxt och glänsande höstfärger i många nyanser från grönt till orange rött. Många svarta bär som ger ett bra färgschema i kombination med de vackra höstfärgerna.

Växten är lämplig för låga, fria häckar, i grupper och som fristående. Busken har en upprätt tillväxt på ca 1-1, 3 m. Trävar i solen / halvskuggan.

Sibirønn

Sibirønn har en gnistrande röd höstfärg på bladen och färgglada grodor. Busken kan vara 3-4 meter hög och är en buskhöst med graciös tillväxt. Busken trivs bäst i lätt jord och med mycket solsken.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära