All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Dessa svenska pengar blir ogiltig 2017

Svensk Handel är populärt, och även om många betalar med kort, det är nog en del som också har svenska kontanter liggande. Särskilda mynt tenderar att ackumuleras - vanligtvis i en praktisk låda tillsammans med annan utländsk valuta.

Nu kan du ta en titt genom valuta samling, om du inte vill riskera att gå på en bang nästa gång du står i Strömstad och bör betala kontant med svenska kronor för ett glas.

Sverige startade arbetet med att slå på alla mynt och sedlar i 2015.

Här är datumen att komma ihåg i 2017:

30. Juni 2017 är den sista dagen du kan använda de gamla 100- och 500-kronnoterna. Därefter är de ogiltiga i affären. Banken kommer emellertid att få dem upp till 30. Juni 2018

30. Juni 2017 är också den sista dagen du kan betala för dig med gamla mynt: Den svenska 1-kröning samt 2-kroner mynt och 5-kronan blir ogiltig.

Läs också:

Välj rätt bilförsäkring

Finns det svårt att välja rätt bilförsäkring? Här är lite hjälp på vägen.

Här kan du se vilka sedlar som är gamla och vilka som är nya. Illustration: Sveriges Riksbank

Sitter du och ruvande på en annan gammal svenska kronan, är det också värt att notera att efter den 30 juni 2016 den tidigare 20-, 50- och 1000-kroner anteckningar i Sverige också ogiltigt .

Vi vill skicka dig fler tips och tricks för hem och trädgård - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här och håll dig uppdaterad!

ADVERT

Mest populära