All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Dessa otäcka bakterier visste inte att nya kläder innehöll

Vi har redan hört mycket om det faktum att det finns olika kemikalier i nya kläder och därför vet också att det ska tvättas minst en gång före användning.

Kemikalier lämnas från fabriksproduktion. Och det handlar inte om små saker - Konsumentrådet har upprepade gånger varnat mot hormonförstörande ämnen i nya textilier.

Men visste du att kläderna som kommer rakt från racketet i klädaffären också kan vara smutsiga på ett helt annat sätt?

Använda kläder var nästan renare

Den amerikanska TV-stationen CBS21 testade en mängd olika kläder, och undersökningen kan ses i videon längst ner på sidan.

I försöket samlar en journalist kläder från olika klädaffärer, inklusive återanvändbara butiker, och skickar tvätten till ett laboratorium.

  • Hur man undviker statisk kläder Efter de noggranna testerna verkar det som om det finns ett antal bakterier i helt nya kläder. Den använda tvätten innehöll däremot så många nya bakterier som den nya - omvänd, den man kunde tro.

Och vet du var bakterierna visar sig vara från?

Andra människor! Eftersom du kläder i klädaffären, kanske trött och svettig efter en lång dag, kommer det att övervinna tvätten. Eftersom tvätten i klädaffären inte tvättas kommer bakterierna att vara kvar och du kommer ta dem hem när du köper ett nytt plagg.

Lime i tvättmaskinen? Hur enkelt avkalker du det?

Det här är vad du behöver göra med nya kläder

I undersökningen verkar det som om det finns de flesta bakterierna i kragen på övre delen. På byxor fanns det inte så många bakterier.

När det gäller skor var de dock nya bakteriebomber. Detta berodde på att skorna provades av flera personer ett antal gånger. Det fanns också bakterier på underkläder som hängde i paket!

Så nästa gång du handlar för nya kläder, kanske du vill komma ihåg dessa otäcka funderingar och skicka de nya förvärven både ett och två resor i tvättmaskinen.

Kom bara ihåg att ställa in högsta möjliga temperatur som plagget kan klara och du är av med problemet!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära