All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dessa grillar är bäst

För att rengöra grillen

Här exploderande bensintank

Undvik olyckor med gas grill

Sommar utan tvekan grillning tid, och en del går för lyx grillar för att få bästa resultat. Det är dock ganska möjligt att ha god grillmat med mycket vanliga grillar.

Det svenska testlaboratoriet Smartson har genomfört ett test av kolgrillar. Vinnaren blev Landmanns Grill Grill Chef. "För Great Barbeque Party", som Smartson skriver.

Användarvänlighet

Grills Smartson har testat kostnader från några hundra svenska kronor till 2500 kronor. De drar slutsatsen att det är de dyraste gallren som konsekvent uppfyller testkriterierna.

I testet har de först och främst betonat användarvänlighet, grillvänliga egenskaper och hållbarhet över tiden.

De testade också direkt och indirekt grillar.

Enligt Smartson arbetar de mest prisvärda grillarna också, men de ska grilla en "korv och hamburgare på sommarstugan" som de skriver.

Enkel påfyllning av kol

Smartson drar slutsatsen att grillen är ganska lik finishen men att kvalitetsskillnaderna syns ganska snabbt. Bland annat har den dyrare modellen ett större fokus på säkerhet.

Ett plus vid granskningen var huruvida grillarna bara kan regleras i höjd, men lika viktiga som de gör det lättare att fylla kol.

Tidskrävande installation

Även om det inte är svårt att montera gallret understryker Smartson att det kan ta tid. Skräckexemplet är grillbärare med lättnadsåtor, skriver de.

Landmann GrillChef

Landmann GrillChef grillad kyckling ökar testet, eftersom det till skillnad från andra grillade fat har lock för indirekt grillning.

Smartson skriver också att det är skrymmande, men ändå kostsamt och tankeväckande. Vidare betonar de att lindningsområdet i grillens framkant är välkommet, och de tre löstagbara grillnäten ger flexibilitet i matlagning och underlättar fyllning av kol. De fokuserar också på grillens bredd så att du kan ha olika värmezoner, även om klara lådor har blivit välkomna. "Bra valuta för pengarna, även om det stora formatet inte passar alla uteplatser", avslutade de.

Landmann Black Pearl

Grillschef från Landmann. Testet vinner. Foto: Foto: Tillverkare

Nummer två på listan, inklusive en grill från Landmann, Black Pearl, beskrivs som en grill som bland annat har fördelen att grillen kan placeras i flera olika höjder.

Smartson kan ytterligare upphetsad av verktygshållaren, vilket bidrar till den ordning under tillagningen. "Black Pearl ÄR en funktionsrikt OCH elegant val med Hög kapacitet, som Ar Varda sin prislapp, travar vissa torvfrågetecken broadcast konstrutionsdetaljer." De lägger.

Weber One Touch Special Edition

Den tredje platsen går till en grill från Weber, One Touch Special Edition.Det når toppen eftersom det ger stora möjligheter att utforska grillkonsten, skriver Smartson.

Landmann Black Pearl. Foto: Foto. Tillverkare

Det är det dyraste grilltestet och anser att Smartson skulle kunna återspegla att flera av tillbehören var en del av standardpaketet.

De tror att grillen levereras med en mycket tydlig installationsanvisning.

Indirekt eller Direkt Grill?

Smartson Council är att snabbkokning av korv eller hamburger använder direkt värme. Det innebär att kullen bör ligga precis under maten, men du måste vara medveten om att maten inte sväljas.

För större bitar rekommenderar Smartson indirekt värme. Och då är det omslaget ska vara rätt. Värmekällan placeras på grillens sidor och maten i mitten. Med lockets hjälp återspeglas värmen på samma sätt som i en ugn.

Weber One-Touch Special Edition Foto: Foto: Tillverkare

Om grillytan är stor kan det vara möjligt att grilla flera rätter samtidigt, och speciellt om grillen har en termometer.

- Välj inte för lite grill

Enligt Rema 1000's grillexpert Craig Whitson har han aldrig hört att någon har valt en stor grill.

- Folk säger också att de borde ha fått en större grill, säger han. nr.

Whitson anser därför att man bör tänka på användningen av den. Ska du grilla en liten familj eller vill prata om att grilla i ett företag?

- En stor grill gör också matlagningen enklare.

Kvaliteten är inte dyr

Whitson rekommenderas också att skaka lite i grillen för att kontrollera designens kvalitet och betonar att det nödvändigtvis är en stor skillnad i priset på en bra och dålig grill.

- Många gör misstag är att de sparar på de sista hundsedlarna, eftersom skillnaden mellan en grill som håller tio år och en som bryts efter två år är inte så stor.

Han tipsar också för att kontrollera de möjligheter och finesser som finns på grillen.

- Att tömma asken är till exempel en termometer och det är lätt att fylla på kol. Det här är frågor du kan fråga.

Se även:

Här är de bästa lyxgallerna

Få nya inredningsidéer i Bonyts inspirationsguide

Vill du hålla dig uppdaterad om interiör och inredningstrender. Prenumerera på Click Boligs nyhetsbrev

Trekker farligt regnkläder för barn

ADVERT

Mest populära