All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Dessa fem toppar badrums stränder i 2015

Wenche Sydhagen, marknadskoordinator för badrum specialist Geberit har sett trender framöver. Mer vill ha lyxiga badrum som kan påminna dig om hotellen vi hittar. Rena linjer, praktiska lösningar och den lilla extra. Läs vad som är baddrömmen år 2015:

1. Stora plattor:

Vi drömmer om stora, rena ytor - därför mycket stora plattor. Kakelarna bör vara större än du kan tänka dig. Allt från 2, 40 m x 60 cm och ännu större är målet. Annars kan du beställa fem stora plattor, en till golvet och resten till väggarna. Det finns fabriker som gör sådana plattor.

- Nu har vi haft en hel del mosaiker och mindre plattor under en lång tid och när någon kom sedan med något nytt, så vi tycker att det är spännande, Sydhagen du berätta.

Duschkabinen är inte heller något problem. Flera väljer att ha kraschen mot väggen, så kakelsten i duschen är inte längre ett problem.

- Vi vet att människor har blivit alltmer upprörd av skymningen och att det här är en detalj som kunden betonar. Både på grund av designen, men också för att hålla den stängd under duschen, säger Sydhagen.

2. Integrerat musiksystem:

Alla sjunger i duschen, sägs det. Efter denna trend att döma kan det tyckas att det är korrekt. Flera väljer duscharmaturer med inbyggda högtalare. En mer uppfriskande start till dagen du inte kan få, med dusch och sång - saknar bara kaffet nu.

Läs också:

Trender i badrummet

Hur tycker vi egentligen att nordmän ska dekorera i vårt badrum? Här är en inblick i några av trenderna i badrummet som är värda att föra.

3. Touchless Egenskaper:

Vi har börjat påminna serviceindustrins sensorkontrollerade kranar och toaletter. Flera väljer nu att köpa kranar, toaletter och duschkablar som bara startar med sensorn.

- Touch-fri är mer hygienisk och lätt att använda, säger Sydhagen.

Vissa säger också att det är mer miljövänligt, eftersom vattnet inte fastnar och springer.

Foto: Geberit. nr.

4. Möbler i badrummet

Flera väljer stora duschar utöver badkar. Vissa återförsäljare tycker att det handlar om den "gröna" trenden, medan andra tycker att vi är upptagna att njuta av ett bad.

- Sydhagen anser att det kan vara att spara utrymme som de flesta väljer bort från badet och att de flesta inte tar tid för ett badkar i ett noga vardagsliv.

Återförsäljare ser dock en växande trend på att förvandla badrummet till mer än ett tvättstuga - det måste vara ett avslappningsparadis.

Flera väljer att köpa stolar eller små soffor till badrummet.

Läs också:

8 idéer för drömbadet

Drömmer du om ett nytt och gott bad? Vi har hittat ett inspirerande val för dig, oavsett om du gillar färgfri inredning eller minimalistiska badrum ...

5.Metalldetaljer:

Koppar och guld har varit i trendbilden i några år, men nu vill vi ha det i badrummet också. Det här är de små detaljerna som räknas och flera väljer att köpa armaturer i guld, koppar eller roseguld. Wenche Sydhagen säger att fler människor också köper kontrollpaneler på toaletten i dessa färger.

ADVERT

Mest populära