All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Dessa kärnsträngar bryter gräset

Samtidigt varje år finns det alltid ett problem i trädgården - ogräs.

Och med mordspikarna är vi inte rädda när vi börjar bryta gräset.

Naturligtvis kan du tillgripa den enklaste metoden, som är att luke dig själv, men för många känns det både tidskrävande och tröttsamt för ryggen om du ska nå större områden. Dessutom kan det vara svårt att komma in i kryckorna och krokarna mellan beläggningsstenen i utloppet.

Dessutom är herbicider inte att föredra, eftersom du bör vara försiktig med att hälla kemikalier i naturen.

Den som har använt RoundUp känner igen de brända, trasiga fläckarna i gräsmattan efter en massa mediet. Dessutom är det dyrt på lång sikt.

Vi har därför samlat 8 tips om hur man böjer gräset på ett mer naturligt och billigt sätt:

1. Däck med bark

Jordbreakning med bark förhindrar att gräset räcker med tillräckligt med solljus. Bark kan användas i både ny och etablerad säng. I en ny säng borde du lägga trasa och bark medan du i den befintliga sängen kan byta bordduk med tidningspapper.

Lagrefra delbart. NetCopyright ProblemsMilchGardenweeds3We i VillaUgress

2. Eddikvann

Eddikvann är ett känt trick för att avlägsna ogräs. Använd ättika 35% och blanda den med vatten 1: 2. Har du inte för mycket ättika kan du gå till ättika 7% ospädd.

Spraya blandningen rakt på det gräs som du vill avlägsna, med en sprayflaska. Efter några timmar ser du att gräset har skadats och efter några dagar är växten helt död.

Var försiktig dock med användning av vinäger, eftersom det är en syra. Därför bör du vara försiktig med att spruta blandningen direkt på asfalten och andra stenar.

Blandningen kan också döda tillväxten och gräset runt växten, så det är viktigt att spruta blandningen rakt på ogräset.

Om du använder ättika på ett ogräs, ska det inte vara igensatt med andra växter som du vill behålla.

Kom ihåg att ta bort resterna av den döda ogräsen efteråt.

3. Brännande ogräs

Brinnande ogräs är en välkänd metod för ekologiskt jordbruk och trädgårdsarbete. Använd en handhållen gasbrännare, en brännare eller en luftpistol nära vägen. Du behöver inte svettas hela vägen, men bara hänga tills du ser att växten kollapser.

För att du inte skadar dina egna växter, kan du lägga glas över dem medan du är på brännaren. Icke desto mindre måste de ogräs som är närmast växterna vara stängda.

Vid brand är det viktigt att vara försiktig. Du bör alltid vara två närvarande, se till att området som ska brännas är vått och vattenslangen är klar. Det måste också vara blåsigt och det är viktigt att komma ihåg att aldrig brinna med öppen låga nära konstruktion.

Du måste också kolla med din kommun om det finns några restriktioner för användningen av brand, t.ex. under höga faror för ljung och gräsbränder.

Läs mer användbara tips om hus och trädgård - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

4. Lägg tidningen till brickan

Slösa inte av tidningarna. Använd också dem för att täcka marken runt de växter du vill skydda mot ogräs. Det fungerar på samma sätt som med bark: Solen tränger inte in så att gräset inte kan växa.

Lagrefra delbart. NetPrivacy IssuesWspaperweeds3We i VillaUgress

5. Salt

En enkel metod för att avlägsna ogräs är att spruta salt över det. Saltet drar vattnet ur växten innan det dör.

Men salt drar också vattnet ur andra grödor, så se till att det inte kommer i kontakt med andra växter. Om inte, kommer det att döda all annan vegetation runt och.

Användningen av salt kan också förorena jorden, eftersom saltet kommer att dra ner i jorden och skada livet där nere.

6. Kokande vatten

Att hälla kokande vatten över ogräs är det enklaste och mest naturliga sättet att bli av med ogräset. Du måste självklart hälla lite kokande vatten på växten innan det fungerar.

När du använder kokande vatten är det viktigt att du inte brinner.

7. Gör din egen ogrässpray

Vi har redan nämnt ättika och salt som gödningsmedlemmar. Blanda dessa två med tvättmedel - och du har en spray som bryter mot gräset.

Hur man gör sprayen:

Blanda diskmedel, ättika och salt i en sprayflaska och spraya den på gräset.

Saltet och ättika orsakar att gräset torkar ut, medan tvålen säkerställer att blandningen klibbar bladen.

8. Växthusplanter Växter

En tät grön matta av markdjursplantor håller bort ogräset och är ett bra alternativ för att förhindra ogräs från att etablera sig i områden där det bara finns mark.

De passar också bra under buskar och träd och skapar en trevlig övergång mellan buskar och gräs. Innan du planterar markdäckar är det viktigt att du tar bort alla fleråriga ogräs.

Exempel på bottenskyddande växter är: Storkenebb, violin, björnbär, druvmyrtel och krämfri.

Källor: Datsja. nej, Dinside, ABC News, Vi i Villa, Hagedilla

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära