All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Dessa färger borde användas i sovrummet

Färgerna på väggarna hemma påverkar både välbefinnande och humör. Om du ska måla sovrummet finns det flera färger att överväga och även färger du borde undvika. Färgschemat kan ha effekt på hur bra din sömn är. Visste du att de kallar nyanser i färgcirkeln är avkopplande för oss, som grön och blå?

FÖRBARA RENGÖRARE

Innan du börjar måla, bör du göra några enkla förberedelser. Med väggpaneler Walls2Paint kan du snabbt städa ditt rum hemma, utan faux och tapeter lim. Du sparar både mycket tid och plattorna är super lätta att installera. Väggpanelerna ger dig klara väggar på ett snabbt och enkelt sätt - alla väggar behöver ett par lackfärger i sovrummet. Så vilka färger ska du välja?

Läs mer om hur enkelt det är att montera bakgrundsbilder Walls2Paint här.

Läs också:

10 coola IKEA hackar!

Är du missnöjd med IKEA-möblerna eller är du bara förtjust i att fixa saker? Här har vi samlat 10 så kallade IKEA hacks!

COLOR THAT GIVES RO

Camilla Berntsen är inredningsarkitekt och butikshållare på inredningen Milla Boutique på Aker Brygge. Hon har 15 års erfarenhet inom inomhusindustrin och har gjort allt från arbete som inredningskonsult för hotell och restauranger, styling på tv-produktioner och reklamfotografering. Dessutom har hon deltagit i olika inredningsprogram på tv och har blivit profilerad i olika inrikes tidningar, både hemma och utomlands.

Berntsen förklarar de färger som fungerar bäst i sovrummet, vilket ger dig fullständig lugn och god natts sömn.

EXPERIENCE INTERIOR EXPERIENCE: Inredningsdesigner och butiksejer, Camilla Berntsen (höger), har en passion för inredning och styling och har 15 års erfarenhet inom inrikesindustrin.

- Tärningar och fina blå och gröna toner är stora i dagens trendbild, och är väl lämpade som "bakgrunder" i sovrummet. Det finns färger i samband med naturen och ger oss därför lugnet!

Läs också:

Undvik rodnad med smart lagring

Inredningsdesigner Kaja Hanevold kan dölja röra i rum med egna hyllor och skåp. Se hennes smarta lösningar för lagring.

- När du hittar färg på sovrummets väggar är det viktigt att hitta en färg som ger fred och förberedelse för en god natts sömn. Populära färger är vita, beige, grå och annars ljusa pastellfärger, säger interiörstillistan och lägger till.

- Undvik starka färger, till exempel röda. Detta blir för intensiv och dålig utgångspunkt för en lugn sömn!

Läs också:

- Installera snabbt och spara mycket tid Läs också:

Dessa rum ska alltid rengöras först

Fyll i rengöringen av de värsta och tråkigaste rummen först, då får du mer motivation att fortsätta med resten av huset.

HUR MÅSTE BREVET KOMMA MORGEN

Interiörstil listan visar på hur vi uppfattar färger är individuella. Så det viktigaste är att hitta färger som ger lugn och trivsel.

Berntsen har också några personliga preferenser för hur sovrummet ska se ut.

- Personligen gillar jag vitkalkade sovrum med vita väggar, golv och tak och med ljusa vita tyger och annars ljus inredning. Allt känns så rent och luftigt och det är lättare att gå upp på morgonen.

Skapa ett coolt sovrum och välj färger som ger dig god sömn. Bli inspirerad!

Vill du ha mer tips om hem och inredning: Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära