All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Dessa färger kan öka värdet på ditt hem

Som tidigare meddelade att allt skulle vara äggvita när du ska fräscha upp innan hem försäljning, trenden nu vänt.

Fastighetsmäklare i den privata mäklaren i Oslo Christian Stenerud har två gånger den senaste månaden uppmanat bostadsmäklare att måla i olika storheter, med goda resultat.

- De spenderade tid och pengar målning och fick en försäljnings summa långt högre än de hade tänkt i förväg, "sa han.

Den ena bostaden hade en tariff på 7, 7 mill och gick till 8, 6. Säljaren hade tillbringat 25.000 dollar att måla över alla ytor. WC, en vägg i sovrummet och trappan målades i grånyanser. Ägaren valde även en grön färg i taget. Stenerud uppskattar att den nya färgen ökade värdet med några hundra tusen.

- Jag är övertygad om att de inte skulle få slutbeloppet utan dessa jobb i förväg, säger han.

- Färg är en katalysator för känslor

Creative Director av färgglada, Dagny Thurmann-Hoelseth tycker det är intressant att alla sålda bostäder nu ser likadana ut. Hon rekommenderar att prova lite med färger som är lätta att matcha.

- Däremot dansar nyanser av blått eller blågrönt. Blå är Norrlands favorit favoritfärg. Dessutom förbättrar färgen utrymme känslan, och det harmoniserar med nästan alla färger, säger hon.

Hon tycker att bra färgval definitivt kan öka priset du får i hemmet.

- Det är viktigt att människor får känslor för huset - så att de kan ge mycket av det. Färger är en katalysator för känslor, säger hon.

Dessutom kommer bostaden att visas bättre i online-försäljningsannonser.

- Färgerna är mycket fotogena. Bilderna ser ännu bättre ut än om väggarna är helt vita, tror hon.

LJUS GRÅ: Väggen bakom sängen i sovrummet är målade grå på rekommendation av en mäklare som tror att färgen väsentligt ökar boendeens värde. Foto: Foto: Løvås Foto AS

Dark Grey: en vägg av toaletten målades i en klar kontrasterande färg i hemmet som gick långt över det beräknade värdet. Foto: Foto: Løvås Foto AS

blått, kricka och grönt

Color Experten förutspår att akvamarin kommer att ta över för grått, beige och vitt.

- Vi ser tre nya neutrala färger som kommer in på marknaden: blå, kricka och grön, säger hon.

De är "neutrala" eftersom de betonar färgerna - mycket mer än vitt.

- Vit bara där. Blå och gröna skapar en atmosfär, säger Thurmann-Hoelseth.

- Måla hemmet som hemma

Och en atmosfär är inte dum för att få ett bra pris på fastigheten.

- Ett hus med kala vita väggar, ett hus, ett hus med rätt nyanser uppfattas som ett hem - det kan vara en stor skillnad, säger inredningsarkitekt MNIL Adele Klove i arkitektur och inredning fast Plan A i Sandefjord.Om du har målat rätt färger på väggarna, kommer potentiella köpare på displayen att kunna föreställa dig att bo där, tänker hon.

Kløve engageras alltmer av utvecklare som vill ha hjälp med färgval på väggarna i bostadsprojekt för att locka så många köpare som möjligt.

- Det har varit en stor utveckling i färg, både i nya och begagnade bostäder, säger hon.

Grå och beige

DICE FÄRGOR: Dice nyanser av blå eller blågrön kan öka värdet av hemmet, tror kreativ ledare i Fargerike, Dagny Thurmann-Hoelseth. Foto: FOTO: Färgrik

FAVORIT FÄRG: Blå är Norrlands favorit favoritfärg. Dessutom förbättrar färgen utrymme känslan och den kombinerar med nästan vilken färg som helst. Foto: PHOTO: Färgrikt

Lätt som: Dagny Thurmann-Hoelseth i Fargerike finner det intressant att alla hem som nu säljs ser likadana ut. Hon rekommenderar att prova lite med färger som är lätta att matcha. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Enligt Kløve är trenden nu mycket grå och beige i ljusa nyanser. Neutrala toner som ändå ger hemidentiteten och lurar. Hela bananer, men du behöver inte gå med en malabot.

Färgtips för dig att sälja

- I samband med hemförsäljning rekommenderar vi fortfarande ljusa färger som gör att rummen ser rymliga ut. Det här är inte dags att börja med färgförsök. Välj harmoniska och säkra färgkombinationer med ljusa färger, säger Kløve.

Generaldirektör för bostadsrådgivare, Glen Stenholm, följer upp hemköpare. Han upplever också att kunderna kräver något annat än bara vita väggar.

- Vi ser att våra kunder vill ha en kombination av snygg och mysig. Hemen som har bra kombinationer av grå eller beige nyanser är alltid populära. En liten färgplatta på rätt plats kan också hjälpa till att lyfta upp det övergripande intrycket av köparen, säger han.

- Hemköparna vill ha ett hem som de kan flytta så lätt som möjligt, med fina färgkombinationer som passar fler möbelstilar, säger Stenholm.

Färger i inredningen

Färgtillverkaren Jotun har nyligen sett en tydlig tillväxt inom inredningsfärger. Färgschef och trendanalytiker hos Jotun Lisbeth Larsen rekommenderar lime och kalksten i vardagsrummet för dem som vill sälja bostäder.

LJUS BLÅ: Den här lägenheten var en del över priset. På grund av färgerna? Foto: FOTO: Färgrik

LJUSGRÖN: Barnrummet är smakfullt i ljusgrönt och passar både pojke och tjej. Foto: PHOTO: Färgrikt

KALKFARGE: Färghantering och trendanalytiker hos Jotun Lisbeth Larsen rekommenderar en kombination av kalk- och limegrå för dem som vill sälja bostäder. En super matt färg är också bäst lämpad för att dölja små grovheter i substratet. Färgen här är LADY Pure Color 10341. Foto: PHOTO: Jotun

- Dessa är ljusa färger som inte går emot den gula. Om du använder en super mattfärg skapar du en varm och mjuk humör, färgerna är utan glans. Den supermattiga färgen är också bäst för att dölja små grovheter på ytan, vilket är tillrådligt vid försäljning, säger Larsen.

Färgexperten rekommenderar också att kronan läggs till i arbetet före visning med kontrast av ett färgschema.

- Min favorit är en blå-grön, delikat färg kallas Fusion, som lätt kan kombineras med lime och kalkgrå, säger Larsen.

Hon undrar dock lite försiktighet.

- Det är tillrådligt att färgstarka personen är på en möbel eller en gavel, som bakom sängen, ställ sedan in köparen vid tanken på att köra en fjädrande färg på en vägg, medan den uppfattas som deras val, säger Larsen.

Mall i rent vit

Men hur är listorna? Trots att det är tråkigt, är de också värda att måla innan de tittar på.

- Om du har en fin färgfärg, fortsätt med superblankfärg, det blir gott, säger Larsen i Jotun.

Shine: Smooth lister är trevligt med super glansig färg Foto: FOTO: Jotun

De flesta listor är klar i vit färg med gula i den. Men med de nya trendfärgen kommer dessa standardlistor att se gula ut.

- Listorna kommer att se ut som gula tänder, säger Thurmann-Hoelseth i Fargerike.

Lyckligtvis finns det många nyanser av vitt. Här är de vita färgerna som passar ihop. Färgexperten rekommenderar att alla listor listas i "rent vit", med färgkod NCS 0500-N.

- Sedan är de nya ägarna fritt att måla vad de vill ha på väggarna.

Medan fastigheter Stenerud rekommenderar gärna att måla fondväggar i andra färger, hålla Thurmann-Hoelseth en knapp för att ta hela rummet.

- Att bara måla en vägg fungerar bäst bakom sängen. Om du bara målar en vägg i vardagsrummet delar du rummet på ett ologiskt sätt. Att måla alla väggar ger rummet en ny dimension, det är när man kommer till den ökade rymdkänslan, säger hon.

Läs också:

Undvik färg fel

Free designmöbler

- Detta är inte vitt arbets

ADVERT

Mest populära