All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Dessa bilar såldes en enda kopia av 2012

Vi pratar inte bara om morföräldrar här. Tvärtom - det rimligen varierad lista över bilmodeller har bara en sak gemensamt: en enda kopia fick fäst norska plattor under 2012.

I vissa fall kan sägas vara en överraskning att modellen finns alls sin väg till Norge, medan det i andra är konstigt att bilen inte säljs längre. Låt oss utveckla resonemanget:

Det har inte exakt vimlar McLaren MP4-12C'er i norska gator. Huvudkonkurrenten Ferrari 458 Italia har fått överhand på den mikroskopiska marknaden. De flesta tack vare Ferrari som varumärke redan i viss mån har fastställts i det här landet tack vare återförsäljare Autostrada Sport, men också för att det inte har fått riktigt lika bra kritiker bland biltestere. Ändå fann en kopia av den brittiska högteknologiska superbil vägen till bilinspektionen för godkännande och registrering förra året.

MP4-12C har inte marknadsförts alls i Norge. Ändå var det registrerade en kopia av modellen på norska styrelser under 2012. Foto: McLaren mer

Glömt pärla

En bil, men vi skulle gärna sett oftare, Citroën C6. Detta kraftigt undervärderad lyxbil har en trogen följeslagare skorpa i detta land, men Citroen har slutat importera ståtlig vagn. Därför bara en enda C6 registrerat norska plattor under 2012. Vi gratulerar ägare med en utmärkt val han garanterat inte kommer att ångra ... Vi vill också uppmuntra andra att ta steget och träffa den franska lyx dröm. Om Citroën själv inte vill visa sin bästa produkt kan privatimport vara en godtagbar botemedel.

Om du letar efter komfort och klass i en annan värld är det svårt att slå Citroën C6. Foto: Autofil mer

Andra ensamma bilmodeller på den norska marknaden kan komma som någon överraskning: Aston Martin V8 Vantage, Aston Martin Virage, Bentley Mulsanne, Audi R8, Nissan 370Z och Mercedes SLS AMG är alla bilar som väcker en känsla på landets vägar; inte bara för att de är dyra, snabba och exklusiva, men främst för att de för det mesta aldrig ser dem på norska tecken.

spanska entusiastbil

Men det dyker upp två unga outsiders som vi behöver för att trimma lite på. Någon sätesentusiast har importerat och registrerat en helt ny Leon; en bilmodell vi inte har sett i det här landet sedan Seat tappades som bilmärket på marknaden under 2006.

Den andra körsbär på glasyren ensam här, Volkswagen Eos. Efter att ha blivit totalt antal försäljningsförteckningar redan från lanseringen, var den också kannibaliserad av den nya Golf Cabriolet.Ändå finns det några där ute som har förälskat sig i den lilla stål tak klädda Coupe, trots Møllergruppen har tagit bort modellen från sina försäljningslistor.

Eos blev aldrig en stor försäljningssucces i Norge. Men vissa är uppenbarligen mycket glada över det. Så glada att de köper nya Eos men Mills inte kommer att sälja det ... Foto: Volkswagen Se mer

Här är den kompletta listan över fordon som endast såldes i en kopia i 2012:

 • Aston Martin V8 Vantage
 • Aston Martin Virage
 • Audi R8
 • Bentley Mulsanne
 • Citroen C6
 • Ferrari 458 Italia
 • Jaguar XK
 • McLaren MP4-12C
 • Mercedes SLS AMG
 • Nissan 370Z
 • Seat Leon
 • VW Eos

ADVERT

Mest populära