All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dessa kan döda dig

"Skruva ihop själv 'trenden har gått rakt hem med de flesta människor i denna avlånga land. Bokstavligen. Möbler, utrustning och till och med heminredning köps ofta i plattformsformat för billiga pengar - mot någon installation av köparen.

Men det går inte alltid församlingen som det ska eller är så enkelt som du tror.

Över hundra delar

När Eirik Mosveen köpte en träningsapparat av XXL, upptäckte han till sin förvåning att paketet han hade köpt innehöll över hundra skruvar, liksom alla de delar som skulle sättas ihop.

Och han uppskattar att antalet delar var hundratals.

En dag och åtta timmar skulle det få honom att sätta ihop den multi-enheten som han köpte för 500 dollar. Och säljaren sa aldrig att det skulle vara svårt att montera enheten.

Ska du köpa en sådan enhet, se till att det inte är svårt att montera. Här kan du se den enhet som Mosve skulle tillbringa två dagar på - en Domyos HG60 multigym. Foto: Domyos. com Visa mer

- Det var helt oändligt, säger Mosheen till DinSide.

"Om du är bra på att montera saker, skulle du fortfarande ha spenderat flera arbetsdagar", säger han.

Bruksanvisningen innehöll ungefär sex bilder med detaljerad information, men ingen information om var de skulle kontakta honom om montering gick fel.

- Det finns vissa saker du köper som du vet att du måste montera noggrant, till exempel modellflygplan. Men ingen sådan sak, säger Mosveen om XXL-träningsapparaten.

upplysnings

- Om det är extremt hög montering i förhållande till köparen har anledning att tro på förhand, det finns en brist om säljaren har försummat att lämna upplysning om detta, säger en senior rådgivare till konsumentrådet, Jon Andreas Lange DinSide .

Därför bör säljaren tydligt informera om det om samlingen kräver mer än vanligt kunnande.

- Om köparen inte kan återvända till affären, kan säljaren antingen bidra till och hjälpa eller höja köpet, säger Lange.

Han tror att många säljare överskattar vad "de flesta" hanterar.

Har konsumentrådet fått förfrågningar från personer som köpt varor som de måste montera men som har för höga svårigheter?

- Vi har ingen bra statistik på det, men vi finner att människor ofta verkar passande är svårt, säger Lange, som råder köpare att ta reda på genom att fråga säljaren om det är något de kan göra även om de är lägre än genomsnittet adept, säger Lange

Kan vara en dyr affär

General chef för Builder Association, Frank Ivar Andersen, berättade DinSide att det inte är ovanligt att deras företag får förfrågningar där saker fel gjort och du behöver hjälp att rätta det.

- Vi ser ofta saker som har ekonomiska konsekvenser för kunden.Särskilt inom våtrum, säger han.

Han säger att det är absolut nödvändigt vad folk kan. Och att det finns många som gör saker som de inte kan.

"Det händer att människor får vatten över huvudet", säger Andersen.

Dark siffror

Konsument Rådet noterar också att folk köper "skruva ihop själv" lösningar där de först har gjort allt själva, så att penetrera hantverkare som kan rätta till fel eller göra allt igen.

- Många är bra och gör ett bra jobb, medan de som har gjort ett dåligt jobb har inget fall att gå till rådet Consumer, säger Lange.

- Du kan inte stämma dig själv!

Han tror att det är ett stort mörk i förhållande till vad folk gör sig själva.

också Mosveen tror att det finns många oavslutade gym runt efter XXLs kampanj i december 2006.

- Jag tror att det gick mycket av [motionären, ed. notera.]. Det var en stor kampanj med många annonser, säger han.

Han kontaktade XXL efteråt och frågade om de hade fått många klagomål, men fick oklara svar.

DinSide har misslyckats att ansluta till någon i XXL.

Omonterat är billigast

- Det här överträffar studio utbildning

Läs mer om enheten och titta på video

Läs Erik AAROS bedömning av apparater

IKEA är en av grundarna av utvecklingen av platta paket varor. Den främsta orsaken till detta system är att minska tillverkarens kostnader så att produkten blir billigare.

- Vi sparar alla aspekter, säger kommunikationschef på IKEA Norge, Camilla Lindemann.

Hon kan säga att det här systemet länge varit populärt i Norden.

- Vi är dygdorienterade och villiga att göra saker själva. I Italien var det ett stort problem. Ju längre syd vi kommer, desto mer kommer allt att vara klätt och klart, säger hon.

Även monteringslösningar från IKEA oftast är enkla nog för den genomsnittliga norska, IKEA erbjuder assistans telefon och hantverkare som kan hjälpa dem som skulle behöva hjälp med att montera större saker som kök. Telefonen är gratis, men hantverkarna kostar.

- Konceptet handlar om att göra något och vi gör lite, säger Lindemann.

- Vi tillverkar produkten, presenterar den i lageret och ger goda råd. Du monterar objektet.

men billig eller inte - Mosveen förmodligen åtminstone inte att köpa en platt paket träningsredskap från butiken igen, om det är normalt att enheten har en sådan svårighetsgrad.

- Då vill jag hellre köpa något som används och få det monterat på en släpvagn, säger han.

Har du en liknande historia? Berätta om det i diskussionsforumet nedan!

(Artikeln publicerades först på DinSide i augusti 2008)

ADVERT

Mest populära