All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dessa hytter du får för en, 5.000.000

Mäklarindustrin har måttliga förväntningar på prisutvecklingen på bergskabinmarknaden i höst. Det innebär att de tror att aktiviteten blir ganska bra, men anser att det är troligt att prisnivån fortsätter att vara platt, vilket har varit trenden i flera år.

Det genomsnittliga försäljningspriset för fritidshus i bergen var 1 728 000 kr i fjol. Det är en ökning med 1 procent från 2011. Avstånd till Oslo eller en av de andra större städerna är bland de viktigaste egenskaperna som påverkar priserna.

Trenden på hyttmarknaden är en önskan om längdskidspår och vandrings terräng strax utanför hyttdörren.

- Vi ser att den vanliga bergshytten har blivit mycket dyr, medan det har varit svårare att sälja lägenheter på berget. De dyrare hytter är också sannolikt i år att gå långsammare, men vi förväntar oss något mer fart här än vad vi har sett i sjøhyttemarkedet, säger VD Christian Dreyer Vammervold Real Estate Agency Association (EFF).

Under 2012 såldes 1 863 stugor i berget, vilket är 64 fler än 2011 och en ökning med 4 procent. Detta efter en kraftig nedgång från 2010. Omsättningen är koncentrerad till de stora skidorterna.

54 procent av försäljningen under 2012 ägde rum i 20 kommuner. Siffrorna från Real Företag fjällstuga analys 2013.

Nordseterveien: begärt pris 1450 000. sovrum 3. Primærrom 62 kvm. Tomt 1.000 kvm. Gro. Byggd 1960. Foto: Foto: DNB Property

välbesökt visningar

- erbjudande av fjällstugor är alltid det bästa vid denna tid på året, men priserna är också ofta på högsta. Mot jul måste vi förvänta oss att de som inte säljs kommer att försöka sänka priserna. Ju längre hytten har varit på marknaden, desto större prutsmonn har köparen, betonar chefsekonom Jan Ludvig Andreassen i Eika-gruppen.

är fastigheter Per Håvard Sorbo äga fastigheter upplever ett stort intresse i stugor på prisnivån upp nära 2, 5 miljoner, men också ytterligare till 3 miljoner.

Han sålde nyligen en stuga på Ål i Hallingdal, som hade en välbesökt offentlig show. För tillfället har han en hytt i Holsåsen för 1, 5 miljoner kronor till salu. Stugan ligger 1050 m över havet. Enligt Sørbøen är trenden att människor vill ha stugor i områden där det finns lätt tillgång till längdskidåkare och vandringsleder i snigelbryggan.

Skälig prisutveckling

Ljørdalen: Prisuppskattning 1 490 000. Sovrum 3. Primärrum 63 kvm. Tomt 1.000 kvm. Gro. Byggd 1988. Foto: Foto: Fastighet 1

VD Kathrine Rosenvinge DNB Property i Lillehammer berättar också om god aktivitet just nu. - Den största efterfrågan på stugor är upp till 2, 5 miljoner kronor. Men folk letar efter enkel åtkomst, välskötta stugor och plats inom några timmars bilresa.Det ska också vara året runt, säger hon.

Du kan hitta stugor i artikeln

Holsåsen

Nords

Norefjell

Ljørdalen

Assen drar större ekonomiska linjer och tycker att det lite tråkigt inflation i stuga marknaden eftersom prisnivån under 2007 och 2008 var för extremt. Dessutom har det blivit billigare att resa utomlands. Ungdomar har också några vanor andra än föräldrarnas generation med önskan om större flexibilitet och fler aktiviteter på semestern. Norska destinationer måste förnyas här.

Läs också:

Här är Norges mest populära sommarstugeområde vid havet

Norefjell / Bønipa: Begärt pris 1490 000. sovrum 3. Primærrom 74 kvm. Tomt 1.000 kvm. Gro. Byggd 1970. Foto: Foto: Krogsveen

Kontrollera svenska kabin dröm

Gunhild hack Norge dröm stugan själv

Stor guide till smarta bilagor

ADVERT

Mest populära