All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Detta är den nya rengöringsmedel

Det finns inget behov av produkter när du går runt mellan tvättställen i snabbköpet. Det handlar om en spray som någon tänkbar fläck, och tillverkare vill att du ska tro att det inte blir rent om du inte köper en produkt efter en annan.

Men många bekymmer om både kostnader för detta hav av olika rengöringsprodukter, för att inte tala om den kemiska belastningen skulle potentiellt utsätter sig själva och sina hem för om man skulle använda alla dessa när du rengör den.

Hemsidor Om. com och Thegoodhuman tror att du komma långt med naturliga produkter Naarden a gäller att hålla det rent hemma, och listar de smarta sätt du kan rengöra enbart med hjälp av naturliga produkter.

Webbplatsen för amerikansk tidskrift Real Simple tar scenen ännu mer och tror att lösningen på många rengörings- och rengöringsutmaningar ofta är närmare än du tror. Här är en lista med kloka tips om hur man rengör runt huset - med saker och produkter som du troligen har ljugit förut.

Sure effekt

Vi har inte testat metoder, så du måste testa om man är överens om att produkterna nedan kan användas i reningsprocessen:

Baby Oil

Pusser du krom och stål med lite babyolja på en mjuk tyg kommer att sluta med glänsande blanka ytor - utan fettmärken och fingeravtryck.

Aluminiumfolie

Har du gjort lasagne och fick brända fläckar i kärl behöver varken blöt i timmar eller skrubba med djur- och kemiska rengöringsprodukter. Prova här: Krök en liten boll av aluminiumfolie, lägg på en spray med Zalo och skrubba fläckarna.

Bakpulver

Rengör försiktigt försiktigt med bakpulver. Så här gör du: tvätta disken du vill borsta och placera dem i botten av en kastrull, ovanpå en liten aluminiumfolie. Tillsätt en blandning av natron, salt och vatten (30 g natron, ett par teskedar salt och tillräckligt kokande vatten för att täcka disken). Låt torka och torka av.

Kaffekoppar med dåliga märken på insidan kommer att vara nya om du tvättar med natron. Gör en blandning av bakpulver och en droppe vatten, gnugga fläckarna och se dem försvinna.

Badet kan också tvättas väl med natron för att avlägsna fläckar från tvål och hårt vatten. Gör en läcker blandning av natron och citronsaft och gnugga ut insidan av badet. Låt sitta i 30 minuter, skölj sedan av med varmt vatten.

Biltvax

Polert kran, sink, kakel och till och med dörrarna i duschen med bra gammaldags Turtle Wax. Inte bara blir det snyggt och rent, men vuxen sätter också en skyddande hud på plats, vilket kommer att sakta ner uppbyggnaden av kalk- och tvålrester.

SILVERPULVER OCH SMÅ CAKE: Bakpulver kan användas för så många.Foto: PHOTO: Producent

KRITT: Var försiktig med silvervaran med en bra gammaldags skolkrycka. Foto: FOTO: Tillverkaren

Du gör dig själv en tjänst efter att du har spishäll på spisen om du gnuggar den med lite bilvax när du är klar. Nästa gång du tvättar kommer smuts och fläckar att komma ut mycket snabbare.

Kalk

Rulla en bit krita i en näsduk och sätt i lådan tillsammans med silvervaran nästa gång du packar den ut. Kriten måste säkert absorbera fukt, så att besticket blir mindre spottigt.

Ångspray för snöborttagning

För att lätt hålla ljusstaken fritt från stearin, kan du behöva spruta en liten stekpanna i ljusstaken innan du slår på. När teleskopet har bränt ner och du måste kasta det, kommer insatserna att nå 1-2-3.

Ett annat sätt att en spray spray kan dra nytta av dig är i snöskytte. Spraya några stekta sprutor på snöbrickan innan du börjar ta bort snö från uppfarten och ingen is eller snö kommer att hålla fast vid lådan.

Äggskal för termostaten

Äggskal kan användas för att rengöra insidan av flaskor och vaser. Så här gör du: Lägg bitar av krossad äggskal i flaskan eller vasen, fyll i varmt vatten och diskmedel. Skaka bra. Biterna kommer att klia av smuts och smuts på insidan av vasen - till och med ner till botten där du bara inte har kommit med kosten.

Nail File

FANTASTISKT, MEN ENGEL: Visste du att äggskal kan användas för att rengöra vaser? Nej? Nu gör du det. Foto: PHOTO: Producent

Har du haft små fläckar på dina favoritkläder eller puff i mocka läder? Förtvivla inte, gnid försiktigt med en nagelfil och fläcken kommer att försvinna.

Citronskal

Om du har gula bruna fläckar på insidan av din favorit kaffekopp, kan du enkelt ta bort dem genom att gnugga dem med en liten citronskal som du har doppat i lite havsalt.

Luktar det illa i soptunna? Nästa gång du har varit ur soptunnan, gnugga insidan av soptunnan med citronskal.

Bomullspinne till tangentbordet

SMART RÖK: Visste du att bomullsvaddar är perfekta för att rengöra datorns tangentbord? Foto: PHOTO: Tillverkaren

Cotton spins rensar inte bara de smutsiga öronen, men kan också vara en utmärkt hjälp för tangentbordet tills datorn har sett bättre dagar. Stäng av datorn och koppla ur tangentbordet, dopp sedan en bomullspinne i varmt vatten med lite ättika och tvätta mellan alla knutar, kryckor och krokar.

Citron

Är den vita trasan inte längre Blenda-vit? Hah! Du behöver inte Blenda, bara några droppar citronsaft i tvätten och den vita trasan kommer ut nyligen tvättad, vitare och läcker doft av citron.

Ta bort matfläckar från trähackare eller trä genom att gnugga en halv citron över fläcken. Knappa lite citronsaft och lämna fläcken i några minuter innan du sköljer för bästa resultat.

Elektronisk tandborste för leder

Alla med kakel vet hur svårt det är att rengöra lederna ordentligt.Om du har en gammal elektrisk tandborste kan den användas för att skrubba lederna.

Inte bara till stor: Ris kan användas för mer än mat. Foto: Foto: Tillverkaren

Ris

Fläckar i botten av vasen kan vara svårt att nå med diskborste. Men oroa dig inte, du fixar det här snabbt med lite ris. Fyll flaskan med tvålvatten och tillsätt ris, riv och skölj i rinnande vatten.

Alkohol

Om du har filt på möbler eller golv kan det hjälpa till att gnida över med en bomullspinne. Kom alltid ihåg att testa på ett litet synligt område först.

Shoe

Har du fått repor eller märken på trämöbler kan bidra till att polera över med skoputsning i färg som matchar.

Roller Roller Dust

Ta bort damm från lampskärmarna med en rullande vals. Rulla både på insidan och utsidan så väl som du kommer till. Vips blir trevligt och rent.

MULTI TUNER: Denna kan användas för många rengöringsändamål i huset. Foto: Foto: Tillverkaren

Vinäger

Vinäger är en rätt multiartist i hemmet, och kan användas för så många saker i rengöring, såsom fönstertvätt och ta bort lukter. Har du pommes frites eller något annat som luktar av lök och andra starka luktande matar, gnid med lite ättika och salt.

Tape

Ta bort damm och smuts mellan tangenterna på tangentbordet genom att gnida ett band mellan dem. Dammet sitter fast på tejpen och bort från tangentbordet.

Kaffefilter

Fläckar på datorskärmen eller TV: n? Gnid med kaffefilter, vilket även innehåller damm och smuts.

Behöver du en spegel i spegeln, gör du det också snabbt med ett kaffefilter för ett smidigt resultat.

Tvättpåse

Många tvätta underkläder och andra känsliga saker i en tvättpåse i tvättmaskinen, men visste du att dessa också fungera perfekt i diskmaskin? Håll koll på små Tupperware-behållare, barnsockor eller flaskor genom att tvätta dem i en tvättväska.

Salt

Puss kopparburkar med blandning gjord av vinäger, salt och mjöl. Applicera med en mjuk trasa, skölj och torka.

Ketchup för koppar

Koppar får sin stora färg om du polerar den, tro det eller inte, ketchup. Applicera med en mjuk trasa, låt den sitta i några minuter, skölj av med varmt vatten och torka av med en handduk.

Läs också:

Tvätta hus med vinäger

Här hittar du de mest välsmakande interiörbilder

Hur lura dig städa

Här är leksaker barn behöver

ADVERT

Mest populära