All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Dessa är de vanligaste misstag vi gör med uteplatsen

Om du vill ha ett bra utomhusutrymme kan du inte hjälpa till att ta hand om terrassen. En välskött terrass är utmärkt att titta på, oavsett vad du ska använda den för.

Men träskivan bär också snabbt av sol, vind och vind, och med några års utrymme borde det vara överhäftat för att undvika kakel under fötterna, sprickbildning och slitna och fuliga utseende.

  • Hur man underhåller uteplatsen steg för steg

För att uppdatera terrassen raderas inte, svår eller särskilt tröttsam. En bra tvätt, ibland en ordentlig renhet, och appliceringen av ett tunt lager av ny bi får de flesta plattorna i bra form i några år.

  • 9 spännande idéer för uteplatsen

Men var medveten om att du inte gör dessa fem misstag när du bär på uteplatsen:

1. Slurping med förberedelsen

Finns det något du inte ska fuska med, det städar. Slutresultatet blir aldrig bättre än förberedt. Rengör därför bra innan behandlingen påbörjas.

Vänligen använd en mild rengöringsmedel innan du sköljer noggrant.

Det är också en fördel att ta bort gammal behandling varannan gång uteplatsen ska upparbetas. På det sättet får du tillbaka den ursprungliga träfärgen medan bokens färg kommer att förverkligas.

2. Använd högtryckstvätten

Trädgårdsslangen är din bästa vän på terrassen. Använd den med en tvätt, samt ta bort fast smuts - utan att tippa veden.

En högtrycksmaskin blåser ut lite vatten med hög hastighet och kan snabbt förstöra mer än den använder. Med trädgårdsslangen sköljer du effektivt med mycket vatten utan att slösa av träet.

3. Glöm att skydda miljön

De olika typerna av terrasser kan skada både växter du vill behålla, fönster och fasader om du är otur medan du är på.

Använd några minuter för att lägga plast över rosenbädden och täcka för hus och föremål som du inte vill behandla.

  • Hur man bygger platting

4. Booms på väderprognosen

Vid borstning måste träet vara torrt och inte för varmt. Låt det torka några dagar efter tvätt och applicera en fläck en dag det inte regnar eller är tungt solsken.

Om du utsätts för direkt solljus riskerar du att apparaten torkar innan den når trädet. Dessutom bör en ny exponerad plätering inte utsättas för regn - eftersom sköldar kan uppstå.

5. Använda onödig tid och ansträngning

Använd förlängningsaxeln när du behandlar uteplatsen. Du sparar mycket tid genom att använda bra och korrekt utrustning i stående arbetsläge, istället för att klia på knäna och måla med en liten pensel.

Med konsekvent och bra applikation kommer resultatet också att vara maximalt hållbart. För mycket fläck kan orsaka flakning, och för liten fläck skyddar veden och bär snabbt.

Arbeta systematiskt med ett par tabeller i taget. Fyll i dessa i full längd innan du går vidare till nästa tabell.

Läs mer om hus och trädgård - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära