All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Dessa 15 English Rose typer dofter bäst

Planerar du att lägga rosor i år?

Leta efter de engelska typerna i trädgårdscentren så att blommorna växer till att vara stora, läckra och lukta.

Engelska rosor kallas också Austin rosor efter den engelska rumskamraten David Charles Henshaw Ausin; Han var hjärnan bakom de populära hybridroserna.

  • Dekorera! 4 sätt att få en färgstark uteplats på

Austin rosor är en korsning av två typer av rosor: 1) Gammaldags, Hardy rosor fulla av doft och 2) Nyare, framåt avleder rosor som blommar flera gånger från början av sommaren och helt tills frosten tecknar upp.

Om du på allvar vill dyka in i en värld av doftande rosor, kan du ta en titt på den här listan från David Austin Roses och hitta din favorit

1. Boscobel har en medium till stark mögel med hints av hyllor, päron och mandel. Det kan fylla blomman och få en vacker form på blomman och en laxsås som går in i mörk sol.

2. Claire Austin har ett starkt myrrapulver med några tips av ört, vanilj och heliotrope. Det producerar vackra citronfärgade löv som gradvis växer till stora, krämfärgade blommor.

  • Är du en finsmakare? 19 saker du borde veta om Pioneer

3. 'Gentle Hermione' är mycket parfymerad med en varm och klassisk Old Rose doft och med en antydan av myrra. Dess färg är rosa med ett mjukt intryck på utsidan och en gnista av rosa på insidan. Blomman är i god form och är speciellt resistent mot regn.

4. Gertrude Jekyll har en stark och rund parfym som är typisk för Old Rose-varianterna: rik, komplex och perfekt balanserad. Bladen blir rosa och rika rosa.

Ett foto publicerat av April's Love (@aprilsloves) den 12 feb, 2016 kl. 16:58 PST

5. Golden Celebration är känd för sin doft av te, vilket blir ett gott fruktpulver med tips av citron och Litchi. Blomman är onormalt stor och har en rik guldgul färg. Det kan tåla vintern mycket bra.

6. Harlow Carr dunster av en Old Rose doft som har beskrivits som "true rose". Blomman blir en medelstorlek och blir en rosa typisk för rosor. Det överlever gott i både varma och kalla miljöer.

7. Jubilee Celebra har en snazzy, fruktig doft av citron, som så småningom förvandlas till en rik doft av utsökt citron och hallon. Bladen växer stora och rosa med en antydan av guld på undersidan.

8. Lady Emma Hamilton har en parfym av stark och god frukt med tips av päron, druvor och citrus. Lukten passar perfekt med rosens färg, som är en mandarin-orange och gul. Blomman överlever bäst i torra områden och växer till medelstora.

Ett foto publicerat av Volha (@volham) den 18 apr, 2016 kl. 6:57 PDT

9. Munstead Wood har en stark "Old Rose doft markeras av varma och fruktiga inslag av björnbär, blåbär och plommon.Doften beskrivs som den sanna lukten av rödrosa, och färgen är uppenbarligen därefter; en djup, flätig färg.

10. Prinsessan Alexandra of Kent har en frisk duft av te som över tid får en citronliknande parfym med en antydan av svartbär. Bladen är ovanligt stora och får en rik, varm och lysande rosa färg.

  • Underhåll av grottorna: För att undvika gräs mellan lederna

11. Scepter'd Isle erbjuder en distinkt och prisbelönt parfym som kan beskrivas som en stark engelsk myrra. Blomman har en mjuk ros färg och är vinnaren av priset "Royal National Rose Societys Henry Edland Award" för dess doft.

12. Den generösa trädgården är känd för en härlig blandning av gammal ros, myrra och en antydan av manlig parfym. Färg dess minnen av vattenliljor i dysrosa och blomman lever år efter år med ordentlig vård.

Ett foto publicerat av Stacey Marie (@staceymariewands) den 10 aug, 2015 kl 6: 48am PDT

13. Lady Gardener har en stark doft av te med tips av cederträ och vanilj. Blomman har en vacker och djup aprikosfärg och är medelstor.

14. Poetens fru gjorde 5 av 5 för doften av Austins officiella "Rose Nose" -tävling. Domaren beskrev doften som en gammal ros med starka tips om citron, persika och mango som växer starkare och sötare ju äldre blomman växer. Blomman har en ganska gul färg som är ovanligt rik på färg.

15. 'Wollerton Old Hall' är den mest doftande av alla engelska rosevarianterna. Den har en stark, distinkt lukt av myrra med ett citruselement. Dess färg är aprikos som blir krämig över tiden.

Källa: Garden News Break, David Austin Roses

Vill du se fler artiklar om blommor? Registrera dig för vårt nyhetsbrev HÄR och följ oss på Facebook HÄR!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära