All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Därför bör du använda gummiskrapa i duschen

Ett badrum som är korrekt byggt måste ha en livslängd på minst 30 år. Badet kommer dock att förkortas om du sköljer med rengöring och underhåll.

- Vi ser att många försummar renligheten i badrummet, särskilt i duschen. Det leder vanligtvis till att lederna får orangefärgade eller svarta prickar, säger Bjørn Stensli, chef för funktionell rörmokare för Newswire.

Missfärgningen beror på att det ligger i tvålrester som det sitter fläcksvampar i.

  • De leder i ditt badrum är inte vattentät

Det är möjligt att ersätta missfärgade injekteringsbruk, men det enklaste är att hålla lederna torr och ren . Detta minskar risken för svampangrepp.

På samma sätt kan man undvika att glasytorna i duschen får en gråzon längst ner om du tar bort vattnet efter varje dusch.

Läs också:

Använd inte ättika för

Rengör dessa saker med ättika gör det mer skada än nytta.

- Den matta grå ton på grund av kalk från vattnet fastnar, och det kan vara svårt att komma undan om du inte tar bort den omedelbart, säger Stensli.

Foto: Hege Bakke

Regelbunden rengöring

Med vissa duschtillverkare kommer den automatiskt med en bra nagel när duschväggarna är installerade.

- Vi frågar rörmokare att uppmuntra kunder att använda denna nål efter varje dusch, säger Anne Ersnes, Marknadsansvarig för Ifö och Porsgrund Bad till Newswire.

Läs också:

4 tvätta misstag vi gör i badrummet

När skura och skura ett badrum för att få den att lysa, fortsatte att göra misstag. Undvik de typiska flikarna genom att följa den här lilla guiden.

Hon överensstämmer med Stensli att frekvent användning av nal kan hjälpa till att hålla ditt badrum trevligare längre.

  • Därför stäng alltid av innan du drar ner

- Dessutom är det viktigt för regelbunden rengöring, helst en gång i veckan. Det kanske låter som en sak självklart, men det finns fortfarande oro på skipper takmetoden, och det gör jobbet mycket svårare.

Ersnes säger att de regelbundet får klagomål från kunder som tror att det finns något som är fel med produkterna. När tjänsteleverantören sedan kommer ut för att se på misstagen visar det sig ofta att rengöringen är dålig.

- Vissa kunder beklagar att det finns en käpp på duschväggarna. Detta är inte ett klagomål, bara dålig städning. Samma sak gäller missfärgning längst ner på badkaret på duschen, säger Anne Ersnes.

Läs också:

Fluor - hur blir du av med dem?

Är du störd av blomflugor prova detta

Drop tvål

Hon konstaterar att korrekt användning av tvättmedel är viktigt om du vill behålla badrummet ren.

- Undvik rengöringsmedel som är slipande. Kom också ihåg att vissa sprutmedel kan vara svåra mot plast och krom, så här borde du vara lite försiktig, säger Ersnes.

Bjørn Stensli i Heating & Bath rekommenderar också att man undviker grön tvål.

- Grön tvål lägger till ett tjockt lager som ger svampen god tillväxt, säger han.

  • Hur bli av mögel och svamp i badrummet

Stensli jämför underhåll av badrum med följande serviceprogrammet till bilen.

- När du får ett bad från ett seriöst företag, det kommer med en O & M instruktion, som står för dokumentation, drift och underhåll. Det är vad du behöver göra för att hålla badrummet rent och undvika skador, säger Stensli.

Han är ofta förvånad över att nyrenoverade badrum ser helt annorlunda ut efter en kort tidsperiod.

- Många tror att de behöver renovera igen efter åtta till tio år eftersom badrummet ser skadat ut, men då är det bara yttre skador. Värst är i duschen, säger Stensli.

Att gå och lägga sig varje gång du duschar, är därför hanteringen av badrummet på ett enkelt och billigt sätt, tror han.

Källa: Newswire

  • Vi kommer gärna ge dig mer smarta tips - anmäl dig till vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära