All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Därför bör du avsätta 15 minuter för att ta en bild på dina saker

Förra året orsakade norska bostäder som drabbades av brandskador mer än 1,6 miljarder kronor.

Därför vidtar försäkringsbolag att du bäst dokumenterar dina tillgångar vid brand.

  • Vad du kan göra för att förhindra bränder i hemmet

Försäkringsbolaget If är bland dem som uppmuntrar dig att ta så kallade "tingfier" med mobil, nämligen bilder och video på dina tillhörigheter.

"Att ta saker är något vi uppmuntrar alla att göra. Om boende skulle brinna till marken, vilket gör tingfie album som finns lagrade i datamoln det mycket lättare att skapa inköpslistor för att köpa nya saker , sade Communications Sigmund Clementz i If P i ett uttalande.

  • Är du försäkrad? Kolla här

Enligt Clementz Det finns så många objekt i norska hem som det är nästan omöjligt att komma ihåg allt.

- Efter en brand, vår skadeexperter ofta bidra med sina erfarenheter om allt vad som finns i norska hem för den delen kommer att vara så komplett som möjligt. Bilder eller video gör det snabbt och enkelt att skapa listor efteråt.

uppmanar han därför du göra följande:

- Behandla kvart att svepa över fastigheten med mobilkamera. Ta bilder eller ta en snabb video. Under tio till femton minuter kan du filma allt du äger i rummen, garderober, hyllor, lådor och skåp. Spara sedan allt på ett säkert ställe i dataleden, säger Clementz.

För att ta bort "tingfie"

  • Bestäm om du vill skapa bilder eller video, och gör en liten plan huvudet om hur man systematiskt ska gå igenom huset för att fånga upp allt.
  • Kom ihåg att bilder eller videoklipp inte behöver vara mästerverk. Viktigast är det lätt att se objekten du tar bilder på eller filmer.
  • Betala öppna dörrar i lådor och skåp kan göras på förhand. Var inte rädd för att lyfta saker för att visa dem.
  • Ta snapshots och närbilder. Använd kameran från flera vinklar i rummen så att du får allt.
  • Om du har kameror och hemelektronik med serienumrar, bör du ta närbilder av dessa nummer. Det gör det lättare för polisen vid beslag av mobbningar.
  • På sommaren gör dagsljuset det mesta under dagen för att ta bilder och videor i naturligt ljus. I kit och skåp lyckas de flesta mobila kameror idag skjuta i acceptabel kvalitet, även om det är ganska mörkt. Om du behöver extra ljus, sätt på ficklampan på din mobil.
  • Saker med affektivt värde är omöjliga att ersätta med pengar. Vänligen ta några extra noggrannhet för att dokumentera dessa. Skulle det brinna, är det lite tröst att du har tagit hand om bildminnen av föremålen.
  • Ladda upp foton eller video till molnet. Många har online-lagring inkluderat i mobilabonnemanget. Det finns också många gratis tjänster som erbjuder lagring. Vänligen välj en stabil tjänst som också kommer att finnas tillgänglig om några år.

Källa: Om

Håll dig uppdaterad med nyheter om hem och trädgård - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERTERING:

ADVERT

Mest populära