All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Därför bör du kissa i trädgården

- Dra ner byxorna och lera i vägen, uppmuntra författarna till en ny bok om gödningsmedel.

Tina Raman, Ewa-Marie Round Quist och Justine Lagache är de tre svenska trädgårdsentusiaster bakom vad som måste vara en av de vackraste böcker i ämnet "Fertilizer - på trädgården verksamhet". Det är nu ute på norska, och innehåller ett antal tips hur man matar din trädgård ny industri.

Metoderna är många, både kemiska och ekologiska. Men en av de enklaste är något ganska grundläggande.

Ewa-Marie Runda Quist (t. V.), Tina Raman och Justine Lagache har en gemensam kärlek för gödningsmedel. Foto: Pax Publishing.

Den bästa och mest användbara tipsen i hela boken är förmodligen guldvatten. Eller "den oskränkta drottningen av gödsel", som det kallas.

Läs också:

Har du några av dessa förbjudna växter i din trädgård?

Från och med förra året förbjöds ett antal kända växter från att ligga i trädgården. Se vad du ska göra om du har några av plantorna i din gård.

Urin är rik på kväve, snabbverkande och lätt att använda. Ett utmärkt råmaterial för tilläggsbefruktning av växter under tillväxtperioden. Som komplement till husdyrgjødse och kompost, ungefär en månad efter att du har gjort bort grunngjødslingen rekommenderar författarna.

  • Läs också: Hur man börjar med kompostering.

Urinen är faktiskt från en person inom ett år för att befruktma 100-350 kvadratmeter odlad mark. I din trädgård kan du beräkna en till två liter per kvadratmeter. Speciellt i början av sommaren, när tillväxten är på gång, kan många växter behöva extra påfyllning.

Recept för guldvatten

Nättare än urin är termen "guldvatten". Den är gjord av en del urin och du delar vatten. Färgen ska vara som mycket svagt te och lukten är knappast märkbar. Guld vatten bör inte förvaras särskilt lång, men kan lämnas i ett slutet kärl i upp till två veckor innan lukten skulle vara besvärande.

Läs också:

Hur växter för att övervintra inne

Sommaren är över, och det är angeläget att flytta in växter för att övervintra. Dessa tips leder dig till vinterförvaringen.

  • Läs också: Miljövänlig trädgård 1-2-3.

Hur man använder guldvatten

  • Undvik att vattna direkt på växten eller bladet - vatten på marken.
  • Föds inte strax före skörden.
  • Använd för lite än för mycket. Vatten ordentligt om det luktar.
  • Lägg till organiskt material om du bara befruktar med guldvatten.

Vacker design och foto - och massor av bra tips - i den här boken (Pax).

Vill du ha mer tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära