All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Därför bör du ha mattan i vardagsrummet

- Det är både komfort, praktiskt och estetiskt, säger Per Ottar Knutson på Danfloor.

Han är en av dem som slår ett filt för det rum där familjen är samlad.

Lunt och varm

Lunt: mattan i vardagsrummet gör det ombonat och varmt, vilket är särskilt relevant nu när coziness är "inne" igen. (Foto: Golvabia) "> Lunt: mattan i vardagsrummet gör det ombonat och varmt, vilket är särskilt relevant nu när coziness är" inne "igen (Foto: Golvabia).

- Mattan i vardagsrummet gör varmare både fysiskt och estetiskt. Speciellt nu under hösten och vintern är det underbart att kunna trampa på en varm, mjuk filt, oavsett om det är mer proportionerligt eller ett fast, säger Henrik Andersson Golvabia.

Han påpekar också att mattor är absolut nödvändigt för att skapa den varma atmosfären i så många längtar efter

-. Om du inte har vägg till vägg mattan, men som parkett eller laminat i vardagsrummet, bör du åtminstone få in några mattor . det är ett enkelt sätt att skapa en mer ombonad atmosfär, vilket är särskilt relevant nu att fler människor kommer att få coziness tillbaka in i hemmet, säger Andersson

praktiska och CLEAN. det är både praktiska och estetiska skäl att välja mattan i vardagsrummet. (Foto: Danfloor) "> praktiska och CLEAN: det är både praktiska och estetiska skäl att välja mattan vardagsrum. (Foto: Danfloor)

justera och fasta

zoner: Lösa mattor hjälper till att dela upp rummet i zoner. (Foto: Golvabia) "> zoner: Lösa mattor hjälper till att dela upp rummet i zoner (Foto: Golvabia).

Jannicke Sveen i Intag är stora fans av både lösa och heltäckningsmattor <. 999> - du bör ha mattan i vardagsrummet för att ge en varm och trevlig atmosfär, sade hon

-. en anpassad matta kommer att bidra till att avgränsa zoner i rummet och göra dem trevligare Om du väljer en solid filt, kommer det att ge. en "hotel-känsla" och det kommer att galen långt under benen på vintern och ger en underbar känsla när man går barfota eller i strumplästen, säger Sveen

Läs också:.

vägg till vägg eller mattor? ljuddämpare buller

ljudabsorberande:

Mattor på golvet är en bra ljuddämpare (Foto: Intag). "> ljudabsorberande: Mattor på golvet är en bra ljuddämpare. (Foto: INTAG) Så för praktiskt. Mattan jagar bort ljud.

- Matta i vardagsrummet kommer att vara en viktig faktor för att förbättra både rums ljud och steg ljud och göra rummet mycket bättre att stanna kvar - utan eko! säger Sveen.

Hon får stöd från Per Ottar Knutson.

- Ja, filt dämpar stegljud och alla andra ljudtyper. Dessutom finns det ett naturligt glidskydd, både på vanliga, plana golv och i trappor, avslutar han.

ADVERT

Mest populära