All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Därför bör du välja värmepump

Hur man värmer upp i hemmet utan att höja de höga elräkningarna, skydda miljön samtidigt som det är varmt och varmt är en evig fråga för de flesta husägare. Valet av värmekällor är många, och det kan vara lätt att gå vilse i djungeln av värmare, eldstäder och skjutmöjligheter. Vi visar dig hur du sparar tusentals dollar samtidigt som du stoppar onödig belastning på miljön.

Byta ut en gammal olja med värmepump kan vara några av de bästa sakerna du kan göra för hem, familj, miljö och plånbok - men här finns många möjligheter. Vi kommer att underlätta för dig och förklara vilken värmepump som är bäst för dig!

Värmepumpar kan ersätta värmekällor i de flesta hem, från villor till lägenheter. Foto: Producenterna.

Vilken värmepump ska du välja?

Luft / luft: Lämplig för bostadshus med elvärme, till exempel med panelvärmare. Luft / luftvärmepumpen extraherar värme från utsidan och är ett lönsamt sätt att använda förnybar energi, där du kan uppnå upp till 50 procent lägre energiförbrukning för uppvärmning.

Luft / Vatten: Lämplig för invånare som lever med vattenburet värme i golvvärme eller radiatorer. Luft / vattenvärmepumpen extraherar värme från utsidan och avger värme från ett vattenburet system. Du kan spara upp till 60 procent energibesparingar, beroende på vilken uppvärmning du har idag.

Läs även:

Dölj värmepumpen

Bygg ett enda plywoodhus och göm det fula utanför värmepumpen.

Vätska / Vatten: Lämplig för bostad i hem med vattenburet värme i golvvärme eller radiatorer. Vätske- / vattenvärmepumpen extraherar värme från jord, sten eller vatten och ger både värme och varmt vatten. Kan ge energibesparingar på upp till 80 procent.

Bosch erbjuder ett brett sortiment av värmepumpar som kan anpassas efter dina behov. Foto: Producenterna.

Om du fortfarande har några tvivel om den värmepump som passar dig, har Bosch utvecklat en värmepumpsguide som kan välja ut den exakta modellen som bäst passar hem och hem.

Värmepumpar är därför ett energieffektivt alternativ som kan ersätta de flesta värmekällorna. Dessutom finns det flera andra bra skäl att välja värmepump.

3 goda skäl att byta till värmepump

1. Kostnadseffektiv

Med möjligheten att minska upp till 80 procent av energiförbrukningen är det klart att byte till värmepump kommer att markeras på elräkningen!

Läs också:

Livet styrs av mobilen år 2020

Vi kan redan styra ljuset, huslarm och husets temperatur med mobilen, men det är bara början. I år 2020 kommer även kattens skålar och blommepo ...

2. Bra för miljön

Installera värmepumpen har stora fördelar för miljön.Energibesparingen resulterar i lägre utsläpp av CO 2 och ingen lokal förorening. Med effektiv luftfiltrering får du en bättre inomhusmiljö och en mild och jämn värme.

3. Möjlighet att finansiera

Byte till värmepump gör att du kan ansöka om finansiering via Enova. Undersök vad du kan få till stöd för din kommune här.

Bosch värmepumpar finns också i snygg och snygg design, så att du inte har möjlighet att hålla den dold i ditt hem. Foto: Producenterna.

Läs också:

Därför valde familjen Gjefsen Bergvarme 999 Gjefsen-familjen på Hadelands utvalda stenvärmepump för sitt nya hus. Två saker gjorde valet: Vintrarna kan sänka temperaturen till 25 ...

Bosch har en mängd olika värmepumpar och kompetenta proffs som kan hjälpa dig att hitta allt som passar dig bäst, installation och ge dig rätt träning underhåll av värmepumpen så att den fungerar på bästa möjliga sätt under många år. Läs mer om Bosch värmepumpar här.

ADVERT

Mest populära