All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Därför bör du välja en konvektionsugn framför en vanlig braskamin

Eldstaden ska vara en bra och riktig värmekälla och installerad i ditt hem i många år framöver. Det är därför viktigt att reflektera över önskningar och behov.

Både plats och värmeutlösning är viktiga att tänka på vid val av eldstäder. Ska det värmas så mycket som möjligt så länge som möjligt eller bara skapa atmosfär i ett annars välisolerat hem?

Vill du ha en liten och anonym värmekälla, eller ska det vara det stora ögat i hemmet?

Få mer inspiration från Nordpeis HER

Konvektionspisar ger ökad komfort med mjukare värme i rummet. Nordpeis rekommenderar starkt konvektion. Foto: Nordpeis

Läs också:

Hur får du rostfritt stål att lysa?

Är ditt kylskåp täckt med dåliga fläckar och smutsiga fingermärken? Vi visar dig hur du får rostfritt stål glänsande glansigt igen.

Flexibel och personlig

En komplett spis består av inredning av öppen spis och inredning av eldstaden. Rammen levereras i färdiga betongelement som är lätta att installera.

Elementen kan beläggas eller målas i önskad färg. Eldstäder från Nordpeis är utformade för god sikt så att du kan njuta av eldstaden från flera sidor av rummet.

Många av logotyperna har också olika val av dörr och ram samt olika alternativ för ett helt personligt uttryck.

Ännu bättre värmeförvaring

Till skillnad från en traditionell ugn eller spis, är värmebeställda eldstäder konstruerade för att hålla på värmen.

För att maximera värmeenergin och ge bra, varm värme även efter att elden är avstängd. Det betyder lägre träförbrukning och en mer ekonomisk och miljövänlig form av avfyring.

Läs också:

Så här lägger du på en bild med en gaffel

Med denna gaffeltruck blir det mycket lättare att hänga bildramarna på väggen.

Om du vill ha ännu bättre värmelagring har Nordpeis utvecklat Salzburgs eldstad som är speciellt utformad för att bevara och sprida måttlig värme under långa perioder.

Här leds heta rökgaserna genom ett kanalsystem i produktens kärna, där väggarna består av värmeabsorberande PowerStoneTM.

Eldstäderna absorberar och lagrar värmen från rökgaserna. Med kort och intensiv avfyrningsrytm sattes eldstaden till maximalt och avfyrningen kan avslutas.

Kaminen i kaminen kommer att avge en stadig och måttlig värme över en längre tid. Du får också värmelagringspistol som kan sättas in i några vanliga värmare för att få värmeförvaringseffekten.

Läs också:

Design i eld och flammor

Fyra mönster gör eldstaden i husets smycken.

Värmaren och värmaren värmer hela rummet

Konvektionsvärme är värmecirkulationen som uppstår vid eldning i en öppen spis med dubbla väggar.

Luften dras in i kaminens botten och värms upp i utrymmet mellan de dubbla väggarna där den expanderar och blåser hett i det övre gallret.

Värmen diffunderar och cirkulerar istället för att bara utstråla runt eldstaden. Konvektionsteknik gör att ugnarna kan placeras närmare eld och brännbart material.

Endast ugn med strålningsvärme.

Ugn med konvektion.

Läs mer om Nordpeis här och bli inspirerad!

FACEBOOK

pinte

INSTAGRAM

ADVERT

Mest populära