All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Därför borde du satsa på mållinjen

En grön och välskötta gräsmatta för att tillbringa sommardagar är inte helt fel.

Du kan naturligtvis se gräset själv, men för de som är lite otåliga, har vi ett annat förslag - avsluta gräset.

- Finalen är helt suverän. Du får en gräsmatta som är tät, utan ogräs och kan användas efter bara en månad, säger Olle Berg, författare till boken "Lawn - You're Successful".

  • Hur växer gräsmattan grönare än grannens

Hur mycket kostar prissättningen?

Om du sår en gräsmatta tar det 3-4 månader innan det börjar ta form och närmare två år innan det är så tätt och slitstarkt som en finpinne.

Nackdelen är att mållinjen kostar mer - det är mellan tio och tjugo gånger dyrare än sin egen gräsmatta.

- Men det varierar naturligtvis mycket med storleken på din trädgård, säger Olle Berg.

Om du planerar att lägga efterbehandlaren på rulle är det viktigt att kontrollera gräsets kvalitet.

- Du brukar säga att du får vad du betalar för, och det är så som det är gjort. Köp gräsmattan hos några av de mer kända företagen, så du vet att kvaliteten håller mål, säger Olle Berg.

  • De tips som gör att du inte får mos i gräset

Hur man lägger till Finplane?

Finjusteringen kommer som en rulle. Foto: Lars Berg

Förberedelser du behöver göra innan du avslutar efterbehandlingen

De finjusterade detaljerna görs på samma sätt som om du skulle gräva. Det är viktigt att gräsmattorna får bra kontakt med jorden, så att rötterna och gräset kan växa.

Området där den sista gräset ska läggas måste dräneras och grovt planeras. Det är att rötter, stenar och andra saker i vägen måste tas bort. Området måste bearbetas med spade eller jordbruk till ett djup av ca 30 centimeter.

Lätt sandjord förbättras med 3-6 cm torvjord, och lerjord ersätts med ett 20-30 cm tjockt lager av gräsmatta. Nästa steg är att basilika befrukta cirka fem kilo per kvadratmeter. Mash gödseln ca 10 cm med en landfreser.

Packa sedan ytan tätt och fint med en plommon trumma. Se till att alla förberedelser är färdiga innan gräsmattan levereras. Gräs är färskt, så det är viktigt att sätta på det direkt.

Tips: Om du inte har en rörmokardrumma kan du använda en palmerarm när du drar runt och gör marken smalare.

  • Den organiska gödselmedel kan befrukta när du vill

Rollout färdig gräsmatta

Ferdigplen bör läggas så snart som möjligt efter förlossningen, beroende på temperatur och luftfuktighet, men det bör helst inte gå mer än 24 timmar.

Placera den första gräset längd med en rak kant och fortsätt att placera längder i samma mönster som en tegelvägg, så att fogarna på kortsidorna av gräslängder inte möts.

Å andra sidan ska lederna på långsidorna vara tätt förseglade och pressas ihop.Tänk också att du ska rulla ut gräset så att växlingsriktningen blir densamma över gräsmattan.

Klipp kanter och ändstycken med en skarp kniv för att få det jämnt.

Tips 1: Lägg ut en planka för att fortsätta att släppa fotspår på den nya gräsmattan.

Tips 2: Om du ska rulla ut på gräsmattan i en sluttning, kan du bifoga hörnen med tältpinnar eller liknande så att gräsmattan längderna inte glider ner.

Efterbehandling av efterbehandlingen

Vattenbrunn efter att du har lagt gräsmattan, så att både gräset och marken nedan blöts. Fortsätt att vattna mycket för de närmaste 2-3 veckorna.

Sluta klippa gräset tills det växer till ca 6-8 cm, klippa sedan en tredjedel av längden. Efter 3-4 veckor bör du befrukta gräsmattan och sedan noggrant vatten.

Gräsmattan är lätt att använda efter två veckor, men vänta ett par veckor att spela, spela fotboll eller springa på det, så det är bättre.

  • Allt du behöver veta om vård och underhåll av gräsmattan

Källor: Boken "Gräsmattan - så Lycke you" av Olle Berg, blommor land. se.

ADVERT

Mest populära