All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Därför lyckas du aldrig med växterna i trädgården

Med våren för en resa börjar vi allvarligt i trädgården. Men med lite för mycket ivriga att komma igång snabbt kan drömmen om det gröna livet i trädgården sluta med slarviga lösningar.

När du är i trädgårdscentret tillsammans med alla andra på en lördag eller söndagsmorgon är det viktigt att hålla huvudet kallt och inte kasta dig själv vid det första och uppenbart bästa.

  • Så här byter du en trädstam till en vacker blomsterbädd.

Det kommer att gå utöver utseendet på din trädgård och din plånbok.

Åtta fällor de flesta trädgårdsmästare hamnar i

1. Du söker bara efter växter i full gång i trädgårdscentret - ignorerar både löv och plantens struktur. Alla växter kan vara vackra vid blomning, men hur går de ut senare på säsongen?

Och har du lagt till andra gröna saker som fyller sängarna efter blomman?

2. Du väljer för få sorter och sängarna blir tråkiga. Många trädgårdsmästare tenderar att bli kär i några växter. Trädgårdsexperter rekommenderar minst fem olika blommor eller växter i sängarna.

Bli ett riktigt proffs på trädgårdsarbete - anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

Foto: Getty Images

3. Du förbiser det faktum att växterna har bruna fläckar eller har andra typer av brister. Ofta även liten missfärgning eller vit beläggning är ett tecken på att växten har varit dåligt kämpad och kan inte sparas.

4. Du kommer hem med växter där rötterna är trasiga. Om du kan se rötterna sticka ur potten eller hänga som en spolad massa under jordklotet, har fabriken troligen redan skadats.

Rötterna kan då "kvävas" och funktionsfel för ytterligare näring. Dock kan växten räddas med snabb transplantation.

  • Växande: Detta kan odlas i fönstret

5. Du kastar skylten där det står hur man ska bearbeta växten , genast. Det är ett vanligt misstag att överskatta din egen kunskap om växter, och det tar ut den viktiga etiketten direkt efter köpet.

Det finns mycket viktig information som du bör läsa bra varje gång. Var vänlig och ta hand om broschyren för att du kommer ihåg hur man ska behandla växten i framtiden.

Foto: Getty Images

6. Du vet inte målet eller storleken på din säng. Ta en bild eller gör en ritning av trädgården där målen är tydligt synliga och ta den till trädgårdscentret.

Det ger medarbetarna möjlighet att ge råd om hur många växter du ska ha för varje säng - och också typen av växter.

  • Gör växter växa snabbare med detta trick

7. Du blir galen med färger. Färgerna är utsökta i blomsterbäddarna, men inte alla färger på en gång. Kom ihåg att göra upp tankar om färger du kan tänka dig och färgkombinationer innan du går ut för att köpa växter.

Blå och lila, till exempel, passar ihop, men om du faller för orange och röd, borde de ligga i en annan säng.

8. Du kommer inte snart att få växterna i marken. Om det tar för lång tid kan det gå utöver växtens välbefinnande. Ge omplantning och plantering så fort som möjligt.

Källor: Country Living / Idényt

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära