All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Därför måste du Silver i bostad

Den silvriga, avlånga insekter som pilar över badrumsgolvet när du slår på ljuset som kallas Silver och är vanlig i badrum, kök och källare.

Silverbaggar är skuggiga och ofta dyker upp på natten - då letar de efter mat. De är bland de vanligaste skadedjuren i norska bad och trivs bäst när det är fuktigt.

- De brukar inte skada hemmet, och ett par av dem är inte så mycket att bry sig om. Men om de dyker upp ofta kan det tyda på att du har fuktproblem i hemmet. Silver lever väl på mögel svamp som sker vid en fuktskador, säger Erik Thomas Gjølme, skadedjur tekniker Exterminators för Newswire.

Silverörr som ställen med hög luftfuktighet, vanligen förekommande i badrummet, köket eller i källaren. Typiska platser är nära släckaren, i skåpet med vattenrör och i sprickor i kakel.

- Vi får många förfrågningar om silver sprickor. Krepparna uppfattas ofta som otäcka, men kan också fungera som en varning om att något är fel. På samma sätt kan många spindlar inomhus indikera att huset har ett fuktproblem, säger Gjølme.

Läs också:

Rengöring av silikonfogar

Silikonfogar blir snabba och smutsiga och kan vara svåra att rengöra. Men med dessa tips får du vita vittor igen.

  • sätta dina väskor i badet för att undvika vägglöss

hitta orsaken sølvkreene är där

Om du hittar Silverfisk i badrum, kök eller källare, är det viktigt att klargöra varför de är där. Förbättra ventilationen så att fukt reduceras är ofta en bra lösning. Dålig ventilation och avgaser ger hög luftfuktighet långt efter en dusch.

Eventuell fuktskada måste korrigeras.

- Det är en bra idé att bli av med silvertjurarna med gift eller insektspray om du inte gör något med orsaken. Då kommer de förmodligen att återvända snart ", sa den anticimex skadade experten.

Detta innebär att ett skadat avlopp eller rör, eller ett perforerat badrumsmembran, måste bytas ut eller förseglas.

I källaren kan dålig dränering leda till att fukt tränger in. Det kan också vara så enkelt att träskivor eller kartong lagras nära betonggolvet och blir fuktiga.

- Det är klokt att eliminera de billigaste orsakerna först. Om du har lämnat badrummet med tvål, hår och hud, kan du börja rena duschen bra med en gammal matborste, säger Gjølme.

Läs också:

Varning för badrumsfläktar

Experter varnar mot badrumsfläktar. Mekaniska fläktar i badrummet få fukten snabbt efter en dusch, men de stänger naturlig ventilation vila ...

  • Är du rädd för dessa critters?

Du borde också hämta dammsugaren för att ta bort silvermatkällan. Silverware äter brödsmulor, mjöl, döda insekter och papper.Men de kommer också från stärkelse, tapeter, byggpapper, kartong och mögel.

Silver kan lägga upp till 100 ägg

Silver reproducera inte lika snabbt som många andra critters. Vid normal rumstemperatur tar det ungefär 6 månader innan de växer upp. Men honan kan lägga till upp till 100 ägg.

Om orsaken inte är fuktskador, till exempel konstant stående vatten på badrumsgolvet ger utmärkta levnadsvillkor.

- Badrumsgolvet ska torkas upp efter en dusch, säger Gjølme.

Läs också:

Åtgärder mot fukt i källaren

Fukt i källaren måste bekämpas för att undvika både byggnaden och hälsa. Dränering är ett vanligt sätt att lösa problemet, men det finns även andra åtgärder ...

  • skadedjur kan oftast hittar i din bostad

Uttorkning bör ske över en längre period så att man är säker på att en gör sig av med alla individer. Effekten förbättras genom att värmekablarna skruvas upp eller en masugn införs.

Källa: Newswire

  • Vi kommer gärna ge dig mer smarta tips - anmäl dig till vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära