All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Därför får du gåsskinn

1. Varför har du earwax?

Många rengör öronen med Q-tips, men det finns goda skäl att inte göra detta. Det är en bra anledning att vi har öronvax, och det är öronsäcken skyddar (inuti) dina öron från skräp och snabbt och minskar risken för infektioner i hörselgången. Öronkudden ligger vid örat och bör helst injiceras, vilket riskerar att du använder en Q-tip. Faktum är att både örat och öronkanalen rensar sig själv. Om du är bekväm med det.

Mer användbara tips?

  • Prenumerera på Vi i Villas nyhetsbrev! 2. Varför får du gåshud?

Goose skin är snatchy saker. Det kan komma över dig hela vägen ut ur det blåa, antingen när du lyssnar på musik, tittar på en bra film eller något helt annat. Huvudskälet till att kroppen svarar på detta sätt är att du är kall eller att du har blivit förvånad på ett sätt.

Goosskinnet orsakas av hårsäckarna som kontraherar och det gör att håret stiger. Alla däggdjur delar den här egenskapen. Forskare tror att det kommer från en lång tid tillbaka när människor hade mer hår och "kämpar med pälsen" kan ha en avskräckande effekt.

3. Vad händer när du får "Brain freeze"?

Hjärnfrysning, eller "hjärnfrysning" - i avsaknad av ett bättre norskt ord - kan vara allt från lite konstigt till en direkt ond erfarenhet. Fenomenet uppstår när nerverna i munnen blir för kalla. Och det förklarar varför du ofta får hjärnskrost när du äter is eller dricker något som fryser lite för fort.

Läs också:

6 Användbara sätt att använda en järn på

Visste du att du kan använda järnet för mycket mer än att stryka?

Yoda, morötter

är bra för ögonen. Och för stämningen i köket kommer vi att tro på den här bilden. (Foto: Getty Images) 4. Är morötter bra för ögonen?

Ja, det är faktiskt. Morötter är rika på vitamin A, och det är bra för ögonen. En vitaminer håller nervcellerna i näthinnan fräscha och hjälper sålunda att behålla synen. Mango, blomkål och andra A-grödor har samma effekt. Och å andra sidan - människor med vitamin A-brist har ofta problem med sin syn.

Läs också:

  • Morötter kan bidra till vitare tänder 5. Varför är dina läppar tunnare med ålder?

Kollagen är en naturlig substans i kroppen som hjälper till att göra dina läppar fulla. Men när vi blir äldre producerar kroppen mindre kollagen. Med detta får vi ofta människor smartare läppar när vi åldras. Dessutom kan solstrålning bidra till att minska kollagenproduktionen. Men detta kan skyddas mot, till exempel, läppstift med solfaktor.

Läs också:

Skala alla luckor - nu kommer gnagare att gå in

På hösten drager gnagare möss och råttor i hus och stugor.Men om du leder, slipper du loss av skadedjur.

6. Varför tonåringarna somnar sent?

Människokroppen innehåller hormonet

melatonin , vilket påverkar vår dagliga rytm - när vi vaknar och somnar. I barndomen gör kroppen bort denna drog tidigt på kvällen, men under puberteten aktiverar denna process senare under dagen, cirka 09:00 till 10:00 på kvällen, enligt forskare. Detta bidrar till att påverka ungdoms sömnmönster och låter dem somna senare på kvällen och vakna senare på morgonen.

Unga människor har faktiskt en fysiologiskt bra anledning att vara nervös. (Foto: Getty Images)

7. Varför får du hicka?

Om dina nerver stimuleras - av glädje, alkohol, stress eller för mycket mat - det kan i sin tur orsaka sammandragningar i

membran (en muskel mellan lungorna och magen som hjälper dig att andas), och Detta manifesterar sig som hicka. Hikke kan vara allt från kortlivat och oproblematiskt till långsiktigt och besvärligt. Men vanligt för de flesta fall av hicka är att det är ofarligt och går över sig själv. Många tror att dricka ett glas vatten eller hålla andan kan göra din tveksamhet.

Läs också:

Så här uppdaterar du dina gamla utemöbler

Fixa dina utemöbler! Här får du enkla och billiga tips som ger extra utrymme till den lilla extraen.

Läs också:

9 livsmedel som förstör din sömn

  • 4 livsmedel som ger dig vitare tänder
  • Källa: FoxNews

ADVERT

Mest populära