All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Därför väljer vi: Täck Stain

Däck fläck kan beskrivas som en medelväg mellan färg och fläck. Behandlingen är en tunn filmbeläggning som är opakt så att kvistar och färgskillnader i substratet inte visas efter det är målat, medan strukturen och tillväxtringar kvar i ytan, men i dämpad form. Den murade väggen blir därför mer levande än den målade, för man kan fortfarande föreställa sig några av ringarna / strukturen hos träet.

- Dekkbeis är mycket tunnare målade, men med ett betydligt större färgområde än ett beast, säger Thomas Sundmoen produktsupport hos Flügger.

Ändra färg

Däckben kan användas för att ändra färgen på en färgad fasad.

Eftersom behandlingen täcker men inte döljer substratets övergripande struktur, tillåter däckbalkarna att ändra färg på en tidigare färgad fasad - utan att förlora den naturliga trädstrukturen.

Även husägare som beskär sig om att skrapa när en målade fasad behöver underhåll, kan istället välja ett däck.

- Jag är på väg att däckbönor är en tunnare färg, men med ett större färgschema än ett djur. Konsumenter som inte vill färgen och är rädd skrapa jobb, välkommen att välja däck fläck eftersom den vittrade mer, fjällning mindre och ger en enklare underhåll, säger Thor Ingar Røneid, målarmästare och teknisk service manager på Butinox.

Västet på stående trimmetter med tre kappsäckar våta i vått.

Man ofta

- I gengäld måste man räkna med en något mer frekvent underhållsintervall för ett däck-färgade fasad än en målad, säger målarmästare Chresten Nielsen, chefstekniker på Beckers.

Detta har att göra med filmtjocklek och pigmentering. Eftersom däcket lämnar lämnar en tunnare film på plagget, bär den snabbare än en färgfilm skulle ha gjort. Däremot är hållbarheten något större jämfört med djuret. Den fulla pigmenteringen säkerställer att skyddsbalkarna ger ett gott ytskydd.

Däckben kan återanvändas trä efter priming och på en tidigare färgad yta.

Däck finns i flera sorter baserade på alkydbas eller alkydolja / akrylathybrider. Vissa beläggningar kan tillsättes tjära och / eller linolja.

Egenskaper hos däckbenet:

  • Ger en hård och blank yta med halvmått till halvglans. Däckbalkarna har hög färg och glansmotstånd, och kritiseras inte.
  • Behandlingen är lätt att stryka, har en tunnare konsistens än färg och är vidhäftande mot substratet.
  • Produkterna innehåller effektiva ytbeläggningar och algerbeläggningar.

Däckben kan återanvändas trä efter priming och på en tidigare färgad yta.

Typer däck fläck

  • Akryldekkbeisen består av bindemedlet av akryl, som har en överlägsen vidhäftning och behålla glans och färg mycket väl över tiden.Akrylkåpan är vattentät och verktyget kan därför rengöras i vanligt vatten.
  • Oljeavfall späds med vit anda och formuleras med alkydoljor som bindemedel. Oljedekkbeis ogräs mer än hybriddäcken där akrylandet förblir.
  • Hybriddäck har bindemedel av både alkyd och akryl. Detta innebär att vidhäftningen är bra eftersom det både drar lite in i träet och binder till ytan. På sugytor kan oljedäck eller hybriddäck vara ett bra val tack vare deras penetrerande kapacitet.

ADVERT

Mest populära