All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Därför väljer vi: Fasad Stain

Fasad betning som vanligtvis förknippas med fjällstugor eller kabinen djupt i skogen. Men bostäder i tätbefolkade områden kan också behandlas med en brunn. Särskilt kanske det har använts för hem med modern arkitektur, möjligen i kombination med känsliga ytor. Men även traditionella hus med hyvlat plätering eller vildmarkspaneler behandlas med en bris.

- En stor fördel med betning är att behandlingen är transparent och ger virket en naturlig look, säger Thor Ingar Røneid, teknisk servicechef i Scanox, producerar fläckar under varumärkena Butinox och Tyrilin.

Liten film - liten flassing

Pärlan är genomskinlig, och substratet påverkar den slutliga färgen.

Träet gör att trädets struktur och åldrar kan lysa igenom och bidra till hela. Huset har en fin färg, samtidigt som man har ett riktigt träutseende. Eftersom detta är en genomskinlig behandling, påverkar substratets färg i hög grad slutresultatet. Därför rekommenderas extra styrka att utföra supernatanter innan hela huset behandlas.

Andra fördelar med en kamp är att underhåll ofta är lätt. Eftersom beisen är en behandling som i stor utsträckning går in i träverket, bygger den en liten film. Följaktligen är blinkningen också mindre, och behovet av att skrapa bort åldrande behandling före appliceringen är begränsad.

Använd snabbare

Ju mer solig den exponerade väggen utsätts för, desto oftare behöver den behållas.

Underhållsintervall är kortare än vid omfattande behandling.

- Ett tunt och transparent lager bär snabbare av UV-ljus, vilket resulterar i högre slitage på substratet. Därför kan en färgad yta underhålls ofta än en målad, särskilt i söder, säger Per Myhre, teknisk rådgivare på produktsupport på Nordsjö.

- De underhållsintervall på fläckar tjära och oljefläckar kan vara 3-5 år på den södra väggen är mest utsatta för solen, medan en norra väggen som får sol alls, kan vara bra för 10-12 år, säger Thor Ingar Røneid.

Skillnaderna i slitage och underhållsbehov är därför i hög grad mellan norra och södra väggen, och det är viktigt att inte låta bära gå för långt innan fasaden behandlas på nytt. På soliga golv är det väderleksvärda väderförhållandena, och med regelbundet underhåll finns det ingen flassering och behovet av skrapning. Underhållet kommer då att begränsas till rengöring och upparbetning. Emellertid måste eventuella torra träfibrer och dåligt bunden smuts fortfarande avlägsnas innan en ny fläck appliceras.

- Men det är också möjligt att reta för ofta så att behandlingen inte fungerar bra innan du påbörjar ny kappa. Då kommer biet att bygga filmer och så småningom kunna flop ", säger Thor Ingar Røneid.

Mer färg

Varje gång fasaden är borstad, blir färgen förbättrad.

En annan egenskap hos en bi är att färgen på väggen är vanligtvis mörkare och mer markerad med upprepade behandlingar. Detta är en konsekvens av att behandlingen är transparent så att substratets färg, det kommer också att säga färgen på den applikation du senast använde bidrar till slutresultatet.

- Du måste se i färgdiagrammet och det finns ofta exempel på färgen i två och tre lager, och notera att färgen blir mörkare av flera applikationer, säger Thor Ingar Røneid.

Absolut färglös vård för underhållsändamål, ingen användning. Eftersom det finns färgpigment som ger skydd, skulle en sådan fläck bäras bort inom en mycket kort tid. För vissa typer av bok finns det dock lite pigmenterade bönor som kan användas som underhållsbett. Dessa kan uppdatera färg och glans och mätta torra fält utan att bidra till färgförändring på fasaden. Denna typ av lågpigmenterade djur har dock mycket kortare hållbarhet än ett normalt pigmenterat djur.

Med beis kallas du även för att välja från färgerna i färgdiagrammen. Ofta görs målen på fabriken, men vissa produkter blandas från basen i butiken. Tillverkarens hållbarhetsgarantier gäller emellertid inte för färger utanför den fördefinierade i färgdiagrammet för den aktuella produkten.

Korrekt Metoder

Belagda fasader är lämpliga för både hem och stugor.

Trä appliceras vanligen tre lager - Primerolja / impregnering plus två ytor, plus extra primerolja i änden och klippta ytor. Vissa produkter och material kan dock ge ett annat tillvägagångssätt, och det är viktigt att läsa och förstå bruksanvisningen innan de startas. Jämna kanter och lövbommen måste gnidas upp för god behandling.

Dugg eller regn på en nyslitad yta kan orsaka mantel. Därför bör du följa väderprognosen noggrant och avsluta din arbetssession i god tid före kvällen.

Inom produktgruppen fasadebeis finns främst tre olika typer av bin; oljeväxt, tjära och hybridbeis.

HYBRIDBEIS

Vattenfärgad bi tillverkas i flera nyanser, från fullmat till halvmatta.

I hybridhybrider eller vatten-tunna bett som de kallas också används både alkyd- och akrylbindemedel. Kombinationen säkerställer att de bästa egenskaperna hos både alkydet - det vill säga bra intrång och glans, liksom akrylets utmärkta färgmotstånd, goda vidhäftningsegenskaper och långa underhållsintervaller är okej.

Glans av en vattentät bok är antingen halvmattad, silkesmattad eller fullmatad, och bönan kan brytas i ett brett spektrum av färger.

Vattentät fläck är lätt att stryka, och vattentäta färgprodukter bör inte användas när temperaturen i substratet är under + 5 ° C, och fläcken ska hållas torr och frostfri.

OLJEBEIS

Oljeboket har en halvdimensionell glans.

Oljeböna är en genomskinlig behandling av alkydolja och andra oljor tunna med vit anda. Behandlingen innehåller skräp och antifoulingmedel och drar väl in i träet. Behandlingen motverkar sprickbildning av veden och nedbrytning från solen.Pärlan finns i flera färger och i ungefär halvdimensionell glans.

Oljebok har goda driftsegenskaper och kan även appliceras på fasader i vissa grader av gruvdrift. Apparaten kan också lagras torr och utan kostnad i förråd eller garage under vintern.

TJÆBEBEIS

Tjærebeis har en högre glans.

Tjærebeis är ett väderbeständigt alkydoljebehåll med träaktiga och transparenta pigment. Enheten är förstärkt för att klara av UV-strålning, motstår smörjning och ruttning, samt får bra väderbeständighet. Korrekt underhåll är viktigt för att behålla färg, ljud och glans. Det är uppenbart att syd- och västmurarna bärs först och ny behandling kan göras här utan att nödvändigtvis behöva ta de andra väggarna.

Tjærebeis kommer i färdiga färger, och tillverkarna har färgkartor med väl beprövade färger som fungerar i norska klimatet.

Tjærebeisede fasader håller en sken högre än andra kajer, cirka 40, efter applicering.

ADVERT

Mest populära