All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Därför bör du diska för hand

De flesta människor ser på skålen som en tråkig aktivitet som bara behöver göras, men det visar sig att du faktiskt kan göra klokt i att skrubba grytor.

En studie utförd av forskare vid Florida State University visar att handtvätt kan ha en positiv hälsoeffekt. Diskmedel kan få en lugnande effekt - vilket i sin tur ger ökat välbefinnande, lägre stressnivåer och bättre immunförsvar.

- Jag har haft ett intresse för mindfulness under flera år, både som behandling och forskare, säger Adam Handley, en av forskarna bakom studien i ett pressmeddelande från universitetet.

  • Skaffa en fläckfri kylskåp

Mindre stress och nervositet

- Jag var särskilt intresserad av hur en rutin vardagliga aktivitet kan användas för att uppnå ett tillstånd av närvaro och därmed öka känslan av avslappning, säger han vidare .

Läs också:

Hur man bygger ett lekhus för barnen

Vill du gå till din hantverkare OCH skapa underbara upplevelser för barnen på en och samma gång? Bygg ett litet lekhus i trädgården!

  • 10 saker du glömmer att tvätta

51 universitetsstuderande deltog i studien. Drygt hälften var utbildade för att fokusera på den lugnande upplevelsen av diskmedel; såsom lukt av tvål, känsla av tvålfat, temperaturen i vattnet och formen på plattorna som de tvättas upp.

De återstående studenterna, som var avsedda som kontrollgrupp, borde bara fokusera på att slutföra uppdraget.

Av dem som fokuserade på den lugnande delen av disken svarade 27 procent att de kände sig mindre nervösa. De fann också att disken leder till ökad mental stimulans. För kontrollgruppen hittade forskarna inga positiva hälsoeffekter.

  • Därför måste du inte lägga glasögonen upp och ner

Enligt forskarna, visar det att tvätt kan ha en lugnande effekt om du har rätt inställning till det.

Så, om du är lite stressad, ta bara fatet.

Läs också:

För att ta bort ljusfläckar av rostfritt stål

Med dessa 3 enkla knep bort lätt smuts och fett märken av rostfritt stål.

Källa: Real Simple

  • Vi kommer gärna ge dig mer smarta tips - anmäl dig till vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära