All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Så att du måste använda lämplig rengörings ut

Om du vill undvika missfärgning och dålig vidhäftning vid målning eller lack? Var försiktig med preparatet, använd rätt produkter för rengöring och skölj noggrant. Det finns inga genvägar - och hushållsarbete kurser Zalo, ammonium, klor och sprit kommer att ge ett sämre resultat än de tillgängliga särskilda medel.

Alla färgtillverkare gör sina egna rengöringsmedel och tycker att de är bäst att använda med färgprodukter.

- Och det här är inte något vi säger att sälja fler produkter - det finns en bra anledning. Målar Fabriker städare är särskilt utformade för att användas av någon underhållsrengöring eller rengöring före målning, säger Birgitte Finckenhagen, med färgleverantör Butinox.

För vanliga rengöringsskålar av fasaden eller för ytor inomhus, använd ett milt rengöringsmedel av typen hushållstvätt. Skulle ytor målade måste rengöras med en effekt handfat, som förutom att göra underlaget ren, Mats också ner substratet så att den nya behandlingen få bra vidhäftning.

- Läs förpackningen och använd produkterna enligt receptet. Det hjälper inte att använda för starka medel. Var försiktig med att skölja, säger hon.

System produkter går bra

TIDE lager mycket skum och är svår att skölja bort utan användning av stora mängder vatten. Här är skummet dolt under borden efter sköljningen har slutat.

Du bör välja tvättmedel, primer och färg från samma tillverkare - du är också säker på att de fungerar bra med tiden. Garantin gäller inte om du använder grön tvål, salo och salmiakk.

- Med grön tvål riskerar du att lämna fett från tvålen i ytan. Detta leder till dålig vidhäftning till färgen. Zalo skummer för mycket och är svår att skölja bort utan att använda stora mängder vatten, säger målare Chresten Nielsen från Beckers.

- Om ytan är dåligt rengjord kan du få sköldar och torka med vidhäftningen efteråt. Du kan till och med ta med din spik och lyfta färgen från ytan, säger Audun Klauseie i Alanor.

Emulsifier en viktig ingrediens

Salmiakk är populärt att använda eftersom det löser upp fett och tar bort dålig lukt. Problemet är att fettet bara är finfördelat över ytan - det tas inte bort. Anledningen är att salmi-vatten inte har ett emulgeringsmedel. Samma sak gäller rödspirar - det löser upp fett men tar inte bort det. Emulgatorens uppgift är att lösa fettpartiklarna så att tvätten, duken eller svampen kan flytta dem från tvättvattnets yta.

Ammoniak i salmiakk kan också bryta ner en målad yta och förstöra färgfilmen. Därför bör den inte användas på redan målade ytor.

- Färgmedel innehåller också ammoniak men har också ett emulgeringsmedel. De innehåller också andra ämnen som tar bort andra föroreningar, swabs och annan smuts, säger Chresten Nielsen.

Efter att ytan tvättats och tvättats ordentligt, applicera ett lager av fungicid och allergiska medel. Några av tillverkarnas fungicider används i själva tvättvattnet. Medlet desinficerar ytan och förhindrar att eventuella rester av svampar spricker under ny färg. Om muren inte ska målas, applicera även svampmedel. Det kommer att fördröja ny fouling och avslöja behovet av ny tvätt.

Om du inte vill skumma hela trädgården, välj ett speciellt tvättmedel för tvätten istället för att följa en städare med diskmaskin.

ADVERT

Mest populära