All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Därför terrassen missfärgade

- Om du upptäcker att terrassen har missfärgas när du har målat det, kan det finnas flera anledningar till detta. Om golvet inte är jämnt rengjort och avskärmad från tidigare kommer det att lysa igenom, eftersom fläcken är transparent. En annan anledning kan vara att du helt enkelt lägger på ojämnt.

Svår ojämnt

Detta förklarar marknadschef Mette Dahl i Azko Nobel. Hon påpekar vidare att det torra träet drar olika mängder glass från plats till plats. Speciellt om du har varit bra och har tvättat terrass i förväg med terrass rengöra, kommer det att bli mer sug där man har rengjorts väl, än där det kanske ligger i damm och smuts. Vad gör du med det skärmade resultatet?

Två kappor blir snäva

- Jag rekommenderar starkt en ny kappa. Detta släpper ut sköldarna. Det spelar ingen roll om det tar några dagar eller veckor innan du får det - i sommar har det inte varit lätt att komma mellan regnskurarna. Innan andra områden behöver du inte städa terrassen, så det fortsätter att svepa av vad som är löst. Om inte terrassen har använts, då och därigenom blir smutsig på något sätt. Då ska du tvätta det ordentligt innan du går och lägger dig.

Kommer snart

Den goda nyheten är att den andra raden går mycket snabbare än att lägga till den första. Då behöver du inte nödvändigtvis vara så försiktig med att få kanterna på däcken, eftersom de redan har lite färg.

- Om du använder en bred borste med förlängningsskal får du bra mellan borstarna medan du borstar, säger Dahl.

ADVERT

Mest populära