All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Därför hem försäljningsrapport viktigt när man säljer din bostad

- Housing Selling vinner på ärlighet. Bostadsköpare som känner sig trygga på egendom tillstånd, är villig att gå högre i pris än de som är mer osäker, säger Espen Fuglesang, VD för Nito inspektörer Newswire. Han har lång erfarenhet både som skattskyldig och fastighetsmäklare.

Det finns ett tydligt samband mellan den mängd information husägare kommer att få om ett hem, och vad han eller hon kommer att betala, enligt en tidigare studie av Protector Forsikring. Detta gäller också för negativ information.

  • 10 goda råd för god försäljning

- Om du vet att du behöver byta golvet, eller att det finns en fuktskador i badrummet, kan du relatera till att det blir en reparationskostnader. Osäkerhet gör att hemköpare blir mer, säger Fuglesang.

Han rekommenderar bostadsförsäljare att utnyttja tariffindustrins nya, grundliga bostadsförsäljningsrapport.

- Men en hemförsäljningsrapport har blivit allt svart på vitt, och det blir svårare för köpare att klaga på misstag och saknas efteråt. En bra teknisk rapport ger färre konflikter. Det är ingen sak att få ett högre pris om du kommer i domstol efteråt, säger han.

Survey Protector visade att försäljningspriset för småhus ökade med mellan tre och fem procent genom användning av bostadsförsäljningsrapporter, medan konfliktnivån minskade med cirka 20 procent.

Läs också:

Djupt utan olja

Fryer som nästan inte använder olja kan vara räddningen för chips älskare som kommer att visa sig i en bikini i sommar.

Försäljning av säkerhet

Fuglesang har sett flera exempel på bostadsförsäljare som försöker täcka över brister och fel.

- Det kan vara allt från att ljuga om elinstallationens tillstånd och försöka dölja att huset har fukt i källaren. En sådan sak upptäcks som regel, men det skapar osäkerhet och förstör förtroendet mellan säljaren och köparen. I värsta fall kan det hamna i ett klagomål efteråt, säger han.

För två år sedan introducerade tullindustrin bostadsförsäljningsrapporten, som är en grundlig teknisk rapport som utförs av en ackrediterad skattebetalare. Rapporten är ett frivilligt erbjudande till bostadsförsäljare.

  • Detta ska kontrolleras i badrummet när man ser på skärmen

- Det har varit en del oenighet om användningen av hemförsäljningsrapporten. Många tyckte att det var för omfattande och krävande att använda. Därför har vi utvecklat en något slankare rapport, som är lättare att använda vid försäljning av ett hus eller en lägenhet ", säger han.

Det är emellertid fortfarande vanligast att bara använda en enda skatt när de säljer egendomen, något som Fuglesang tycker är inte tillräckligt bra.

- En värdeskatt innehåller inte en grundlig teknisk granskning av fastigheten, som du får i en bostadsförsäljningsrapport, säger Fuglesang.

  • För att göra detta, om en köpare försöker kupp bostäder handel

Detta klagomål folk mest på

De vanligaste orsakerna till konflikt för bostadsköp är fukt i badrummet, läckor och fel i taket och mögel, svampar och fukt i källaren , enligt en artikel om NRK. nr.

- Sådana fel och utelämnanden har upptäckts om säljaren hade använt en hemförsäljningsrapport. Då en värderingsman skyldig att gå upp på taket och göra tekniska undersökningar och ner i källaren för att mäta fukt. När en skattskyldig skriver ett enkelt värde kan han utvärdera takets skick från marknivå. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra, säger Espen Fuglesang på NITO Takst.

Källa: Newswire

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära