All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Därför ska du inte döda myran när du ser insidan

- Det är mycket obehaglig och nästan omöjligt att bli av med

- I huvudsak underhåll av byggnaden i fråga. Undvik att ha trä eller träverk runt huset, säger Anders Aak, forskare vid avdelningen för skadedjursbekämpning vid Statens folkhälsoinstitut.

Om du befinner dig i myror finns en svart skogshoppare, även känd som sockermare, från vilken du har besökts. Dessa är inte särskilt farliga och går tillbaka så snart det är tillräckligt varmt och tillräckligt med mat.

- De går för att hitta mat, men som våren kommer, hittar de maten ut, säger Aak.

I vissa kan det dock vara mycket problem, och speciellt om mauren ska hitta sig inomhus. Marken får bara gnugga på mjukt material, som redan skadat trä och isopor.

Om du får en inloggning i ett hus, är problemet hakat större eftersom dessa också lossnar och gräver nytt trä.

Hur man blir av med myror

För att undvika att få dem in i hemmet, håll det snyggt och trevligt runt och i hemmet. Mauren gillar var det är fuktigt, så om du kämpar med myror inuti kan du ha fuktskador.

- Om du har en trähäll upp till träväggen kan den snabbt bli våt bakom, och det kan vara en port till myrorna. Håll det ordentligt runt huset, Aak tips.

Är mauren redan ett stort problem att hitta boet och bli av med det. Mauren är i väggen och golvet, så du måste öppna och se till att döda drottningen. Förgiftad ål fungerar som en lock så att du kan övervinna dem över tiden.

På jakt efter boet är det viktigt att leta efter fuktskador, liksom hot spots, som solen, uppvärmda golv och väggar bakom apparater.

moster älskar isopor

Christian Krogstad är chef för ABS-skadedjurskontroll. Han berättar för oss att det sätt vi bygger idag tyvärr gör ditt hem till en favoritplats för mauren.

- Mauren går antingen in för att hitta en plats att bo eller att hitta lite mat. När en av dem hittar något att äta, "plasteres" på killarna så resten följer.

De kan också komma in eftersom de hittar lämpliga kor. Det sätt vi bygger idag gör det ofta. Ant älskar isopor, och det är mycket, om vi ska tro Krogstad.

Dessutom lägger vi till värmekabel, så att insidan blir en bättre plats att vara än i skogen. En lösning kan givetvis vara att tänka myror när man bygger och lägger isolering, men det är nog inte en lösning för att de flesta ska ersätta den.

- Det är självklart en bra idé att använda byggmaterial som mamma inte gillar så bra, men det är inte alla som kan. Annars är det viktigt att hålla det ordentligt, leta efter myror och ta hand om myror nära huset.

Going for skadade träslöjd

Medan den svarta skogen ant som bara kommer att skada träslöjd är inte fallet för rörs ant, även om den föredrar skadat virke.

ANTS INSIDE: Medan Schwarzwald myrorna gör stor skada på insidan, eftersom det bara gnager på redan skadade träslöjd, kommer att hålla myra också angripa helt färskt trä, om den inte hittar något som är mjukare. Foto: Foto: Flickr / Kjetil Fjellhelm / Creative Commons

När myran har gått många kommer att arbeta hårt för att bli av med dem så snabbt som möjligt, utan att trampa på eller dammsuga varje myra ser inte kommer att göra att du kommer bli av med dem. En mors samhälle är solid, så det enda som fungerar är att ta reda på var de är.

- Ta reda på var tua är. Var liten detektiv och gör jungfruen visa dig vägen. Följ efter det istället för att bara döda det när du ser det.

Kaffesump mot myror inne

Har du svart jord myror i huset, är det därför troligt att de går av sig själva. Om du inte har maten i köket i fred, finns det - som alltid - lite körråd.

Kaffesump, kanel och peppar är saker som ant inte kommer att vara särskilt förtjust i. Anders Aak i folkhälsa anser dock är tillräckligt litet tag i dessa tips, men det kan säkert vara värt att försöka om du har en kaka kan inte ensam kan ha fred?

- Det kan mycket väl vara att de inte gillar kaffesump, men du kommer förmodligen inte att bli av med dem med det - de inte dör av det, säger Krogstad i ABS skadedjursbekämpning.

Det bör också kunna bidra till att tvätta där myrorna har gjort trail henne, så att de inte längre hitta den igen.

- Myren följer en dammfälla, men om du tvättar det kommer det ändå myror igen. Jag tvivlar på att du måste tvätta bort det, säger Krogstad.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära