All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Välj därför inte Äggvit!

De mest färdiga formen, dörrar och fönster levereras i äggvita, bomull eller andra valörer på de gulvita färgerna 0502-Y / S 0502-Y. Under lång tid har det varit en självklarhet och ganska oproblematisk, men med dagens färgtrender sätter färgen sina begränsningar.

- Det här är inte en neutral vit färg, i motsats till vad många tycker. Det är en ganska komplicerad vit färg, som bara passar med en halv av färgcirkeln. Om du väljer en vit färg med gul på taken och listorna, är du ursprungligen låst till väggarnas varma färger, säger hon.

För trendiga färger som blå, kricka, grön och många olika grå och feta sorter är äggvita / bomull inte en bra färg och det kommer att se ut som gul och smutsig.

Det säkra valet

Dagny Thurmann-Hoelseth

- Mala listorna med en ren vit färg, utan gul: S 0500-N. Då är du fri att välja färgerna du vill ha på väggarna, och målningar och tak ser fortfarande vit ut, tycker Thurmann-Hoelseth.

Fler tillverkare av dörrar, fönster och lister börjar nu leverera produkter i denna rena vita nyans. Har du redan gulliga listor som du vill bli av med, det är inte ett större problem än de kan målas.

- Det är lite jobb att måla då och då, men med en neutral vit färg som S 0500-N har du en vit färg som du kan behålla i flera år, så jag tvivlar på att någon kommer ångra det, säger hon.

ADVERT

Mest populära