All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Därför gynna kunderna tillbaka

Kundtjänst är enkelt. Det kan mätas om kunderna handlar med ett leende - och om de återvänder. Det kan också mätas efter kundens återkoppling efter ett besök. Det blev nyligen Flügger på Høviks erfarenhet när en kund skrev ett upphetsande brev till kedjepersonalen. Kunden kände att den lokala färghandlaren i Bærum visade mycket god kundservice och kunskap. Utöver vad kunden förväntade sig.

LÄS OCKSÅ: Vid Halden Color Trading är det kunden som är kungen.

Mer än väntat

Butikschef Lahcen Jaabouk är nöjd med den goda feedbacken.

- När kunder säger så trevliga saker, visar det sig att vi gör något rätt. Vårt recept är enkelt: Vi möter kunderna med vänlighet och respekt. Då ser vi till att kunderna får vad de behöver för sitt projekt. Vi är också glada att ge professionell rådgivning och vägledning till dem som önskar. Men jag tror att den service som bäst minns är den som är bättre än du förväntar dig, säger han.

BOOKHISTORY: Flüggers historia börjar på 1800-talet. Ändå är det kvalitet som gäller "> HISTORIA THE BOX. historia Flügger startar på 1800-talet finns fortfarande kvalitet som gäller

transporterar gods ut

ur bilen.. <999 ..> Allt du handla på Flügger på Hovik bärs rakt ut ur bilen - Vi frågar inte vi göra just det, säger Marlyn Solvang "> ur bilen: Allt du handla på Flügger på Hovik vara. bras rakt in i din bil. - Vi frågar inte. Vi gör det bara, säger Marlyn Solvang. Det är precis vad kunderna får när de kommer till Høvik. Här tar de bland annat påsar, kitt hink, verktyg och färg, och som du annars skulle ha köpt, och bär det rätt ur bilen.

& minus; Vi gör det bara. Utan att fråga. Kunder med dåliga ryggar lägger också till extra värde för den här hjälpen, säger interna konsult Marlyn Solvang.

Hon kan också gå med i kundens hem och hjälpa till att välja färg och stil, utan extra kostnad.

På många språk

Ett stort plus är när affärshållaren förstår vad du säger. Det gör Zuzana Podrimaj. Hon talar och förstår sju olika språk. Det betyder att hon är mycket populär hos utländska kunder.

& minus; Vi har många hantverkare som inte pratar norska. De känner sig nog lite mer hemma här när de kan kommunicera på sitt modersmål med mig, även om jag inte förstår allt, säger Zuzana.

PÅ TAPEN:

Flügger säljer mycket tapeter. Faktiska samlingar passar i butikens egen bakgrundsbild utställning "> av förlusten... Flügger säljer mycket förlust Senaste samlingarna passar i butikens egen bakgrundsbild utställning Måste vara okej

SMALL RUM:

Barn har sin egen plats i butiken när föräldrarna shop "> SMALL ROOM. barnen har sin egen plats i butiken när föräldrarna trades. I Flügger på Ramstadsletta i Baerum kaffemaskin är alltid på. Här behöver inte kunderna stress. Utanför kroken finns skisser och sittplatser för barnen. Bakgrundsproverna hänger i sina egna miljöer och affären är alltid städad.

& minus; Det är väldigt viktigt att det inte är rörigt. Om du träffar en butik utan order, skulle du inte vilja shoppa där. Varorna måste också vara väl upplysta och det måste vara lätt att förstå hur de olika posterna är belägna, säger butikschefen.

LÄS OCKSÅ:

Sensuell handel i framtida butiker. på förmögenhet:

butikschef Lahcen Jaabouk betyda en snygg butik är nyckeln till framgång "> på förmögenhet. butikschef Lahcen Jaabouk betyda en snygg butik är nyckeln till framgång

ADVERT

Mest populära