All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Därför bör du välja en kvalitet pensel

- Om du använder en god kvalitet pensel, kommer du att bli förvånad över hur bra du är att måla, säger Jostein Brekka i Jordanien. Han vet hur stor det är att måla med en bra och dålig borste.

- De bästa professionella målare kan få ett bra resultat med de enklaste och billigaste penslarna. Men de allra flesta människor kommer att kämpa för att bli bra, säger han.

En kombination

Korrekt verktyg för rätt uppgift är viktigt, och även den bästa färgen behöver en bra pensel.

- Ofta är färgen som får skulden om resultaten är dåliga, men missar valet av verktyg, är det svårt att få ett bra resultat. Det är kombinationen av bra verktyg och en bra färgprodukt som ger bästa resultat, säger Thomas Sundmoen på Flügger.

Du kan måla mycket längre på ett dopp med de bästa penslarna. Området blir jämnare, du får bättre däck och kanterna blir inte grova. Det finns stora skillnader.

Stora skillnader

Rätt verktyg är viktiga. Välj en pensel som passar din uppgift.

Med bra verktyg gör du jobbet mycket enklare för dig själv.

- Högkvalitativa penslar är enklaste att använda. De tar hand om färg och distribuerar och lämnar igen tillräckligt för att få de bästa resultaten på kortast möjliga tid. Du kommer att få mjukare och trevligare däck, och mycket finare yta än du kommer att klara av de billigaste sorterna, förklarar Jostein Brekka.

En dålig borste timmer färgen för fort när man lägger ner penseln, så att du får mycket färg i början och väldigt lite i slutet. En bra pensel fördelar färgen jämnt. Enligt Brekka är det ingen tvekan om att du kommer att märka skillnader om du försöker.

- Försök bara roligt! Måla lite päls på basen med en fattig borste innan du försöker med högsta kvalitet. Du kommer säkert att vara övertygad, säger han.

Sparar mycket tid

- Investera i en bra pensel, men det kan kosta lite mer. Det pratar inte mycket om det, och det är utan tvekan värt det, säger Lars Gomnes på Alfort & Cronholm.

- Sedan spenderar du mycket mindre tid på att måla. Du behöver inte doppa den så många gånger, bysten bryter inte, och du får vanligtvis ett mycket bättre resultat, säger han.

Tanken bakom

Det finns mycket arbete bakom en bra borste.

- Det finns mycket att rösta om. Borsten har många viktiga uppgifter, och det kräver mycket arbete och många testprov för att hitta den perfekta konstruktionen, avslutar Thomas Sundmoen.

ADVERT

Mest populära