All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Därför undvik spik på uteplatsen.

De flesta använder nu korrosionsbeständiga eller syrafasta terrasser istället för naglar när de trimmer terrassen.

Naglarna är enkla och bekväma lågteknologiska men har en sorglig tendens att stapla upp efter årstiderna med krympning och svullning i träet.

Användar du en spikpistol, eventuellt. Med kamstick är det nästan omöjligt att lossa borden efteråt utan att förstöra dem.

Samma gäller om du använder snodda terrassspikar. Tabellerna kommer troligen att vara lugna, men det är omöjligt att komma tillbaka för någonting. underhåll eller inspektion. När en bra batteripriller har blivit en allemannseie, få bara några lämpliga skruvar och kom igång.

Skruvar

Terrassskruvar, konstruerade för 21 eller 28 mm tjockt tält, ger bra möjligheter att lossa borden under underhåll eller utbyte.

Skruvarna är gängade endast i det område de ska rita, dvs i strålen. Terrassskruvarna borrar sig själv och skärs i träet.

Med en elektrisk borr är skruven snabb, men var noga med att ställa in vridmomentet så att skruven inte försvinner halvvägs i bordet.

Skruvskruvar och låsskruvar

Terrasserna bygg dig själv

Franska träskruvar är en viktig koppling när du monterar balkar på väggen och andra grova skarvar.

Låsskruvarna används vid anslutning av plankor och balkar. De har fastigheten att en del av skruvhuvudet är kvadratisk och konisk så att skruven inte kan vridas när den först träffas i träet. När du spänner muttern behöver du inte hålla skruven eller bulten i andra änden.

Det betyder att hålet bara är rätt till skruvens diameter så att huvudet skärs i träet. Använd stora skivor.

Torx skruvar

Många av de professionella spelarna har redan använt torxhuvudskruvar i några år nu, och nu verkar det som att hobbyister tvingas växla till detta system också. Färre och färre maskinvaruhandlare bär vanligtvis skruvar med traditionella skruvhuvuden.

Torx skruvar är utan tvekan det sista svaret på brutna skruvspår. Det tar mycket tid innan bitarna glider. Men å andra sidan är du helt hjälplös om du förlorar lite i gräset.

I stället för vanliga spår eller skruvdragare har Torx skruven ett internt multifunktionsspår, men med flera taggar. Det är viktigt att kontrollera om du har rätt dimension på torxbitarna i verktygslådan innan du lämnar civilisationen på väg till stugan.

Twisted nagel

TORX I EN SÄKER ANSLUTNING: Utan rätt storlek, glöm bara att du går vidare till jobbet. Men anslutningen mellan skruv och bitar är lika svetsad och kommer aldrig att glida. I funktion är systemet helt oöverträffat. Foto: PHOTO: Per Chr. Tellefsen

Problemet med nageln som fastnar över tiden undviker sneda naglar.Men om du först träffar en sådan nagel, är de nästan omöjliga att gå upp, vilket ger dig bara ett försök att fixa bordet.

13 utomhusutrymmen helt utan vanligt

Men en vriden spik kommer aldrig att böjas och används därför mycket för snidning av pallar. Därför överväga chansen att någon kommer att förlora en diamantring mellan tavlorna innan du fokuserar på den lösningen.

Generellt anges nageldimensioner i millimeter, t.ex. 2, 8/95 där det första numret är tjockleken, medan den andra är längden. Det rekommenderas att spikens längd är tre gånger så lång som bordet ska fästas. Till ett 21 mm däckbord, en gardin spik dimensionen kommer att vara 2, 5/65.

Särskilda fästen

Terrassbrädor behöver inte genomborras av naglar eller skruvar om du använder speciella fästen som till exempel Tiger Claw. Detta är ett litet passande med klor som sätts in i kanten av borden och samtidigt fästs på golvbalkarna med skruvar.

VRIDD SPIKER: Problemet med att spika nageln över tiden undviker sneda naglar. Men om du först träffar en sådan nagel, är de nästan omöjliga att gå upp, vilket ger dig bara ett försök att fixa bordet. Foto: PHOTO: Per Chr. Tellefsen

Resultatet är en yta helt fri från nagel eller skruvhuvuden. Elegant och underhållsvänligt, men systemet gör det omöjligt att hämta ett och ett bord i mitten av golvet, till exempel. att plocka upp något som faller mellan borden. Kontrollera systemet vid westimport. nr.

Uteplatser med skydd från vinden

Se också:

Allt du behöver veta när man ska bygga terrassen

Hur bokstavligen en ätbar terrass

Tiger CLAW: Här är Tiger Claw förvandlas till i den senast monterade bordet. Då måste fästet skruvas in i strålen innan ett nytt bord träffar spikarna som sticker ut. På så sätt hålls borden till balkarna med endast en skruv per. bord / balk. Foto: Foto:. Per Chr Tellefsen

Inspirera interiör bilder hittar du här

Här är 9 trendiga trädgårdstips

Här drömmer de flesta människor om stugan

ADVERT

Mest populära