All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Det läker badrummet

Orsaken till missfärgningen kan vara mer. Det kan finnas föroreningar som är för porösa. Den kan användas för lätta fogning. Eller att vi gör lite för lätt rengöring.

Det betyder inte att vi slammar mer med tvätten idag än tidigare. Men för miljöens skull finns det mindre antimykotiska medel både i silikon och jointcement nu än vad det var förut. Och den som tvättas bort i slutändan. Efter 1-5 år är det fungicidala medlet borta.

För att undvika missfärgning av lederna

De som tror att dusch båset är självrengörande, eftersom det används tvål och vatten varje dag får du en överraskning. Tvål, lime och hudrester samlas i lederna. Med fukt och värme är det bra om vi inte tar bort det regelbundet. Med mindre fungicider i tätningsmedlet än tidigare växer det tidigare än tidigare. Rådet är enkelt: En omgång av skur (den vita) och särskilda tvål för bad en gång i veckan, så vi håller lederna fina år efter år.

Porös injekteringsbruk

Orsaken till missfärgning kan också vara att fogarna är alltför porös. För att undvika detta är det viktigt att använda rätt mängd vatten i foget och se till att det inte torkar för snabbt. En sak att notera är att lederna kan också få olika färg om de används olika mängd vatten i kompositionerna

För ljusa fogar

För att undvika missfärgad injekteringsbruk, är det viktigt att inte använda för ljus fogmassa. I 90% av fallen är det rätt att välja grå. Kakelarna är redo i sitt råd. Vit tätningsmedel hör bara hem över bänken i köket. Fukt finns i många färger, men erfarenheten har visat att den är grå som bäst passar färgen.

Förnya lederna

Om lederna är fula finns råd. Vi har hittat något som kallas dimma. Detta är ett rengöringsmedel applicerat på lederna. Efter några timmar torkas överskottet med en fuktig trasa. Polera sedan allt med en torr trasa eller ett papper. Vips så ska allt se så mycket bättre ut.

Avlägsnande av missfärgade gemensamma cement

Har inte lederna kan avlägsnas och skall förenas igen. Den gamla fogen skärps med en speciell skrapa av hårdmetall. Var försiktig när du kliar så att du inte kommer in i membranet och skadar det. Det finns inget behov av att skrapa bort allt. De nya dimelementen binder till den gamla. Skivorna finns i kakelaffärer eller byggstenar.

Fugeforsegling

Det är också bra att tillämpas när lederna är torra tätnings lederna så att de stannar ganska längre och gör rengöringen lättare

Missfärgade silikon

Om silikonfogar har blivit fula prova först tvättning med ren klor. Om detta inte fungerar kan det förseglas igen. Ta först bort de gamla lederna med en tapetkniv.Eventuella rester avlägsnas med en silkeremsa. Den appliceras med en sprutpistol. Låt det fungera ett par timmar. Torka bort det hela. Då kan du lägga till ny silikon. Använd maskeringstejp vid kiselisering. Då får du en ganska fin ände av leden. Detta gör det lättare att hålla rent och ger mindre svamp för svamp. Silikonet slätas ut med fingret tryckt i zalo-vatten eller ett fågelperspektiv.

ADVERT

Mest populära