All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Det finns en stor chans att kudden är både smutsigt och för gammal

De flesta av oss är ganska bra på tvätt och städning. Vi byter sängen så där vart 14 dagar, och vi städar huset på fredag. När bootiesna från förra vintern har blivit slitna och fula köper vi nya - eller få dem reparerade av skomakaren.

Men det är inte allt vi är bra på att inte tvätta eller byta när vi ska. Enligt tidningen The Guardian är det några av oss som kommer ihåg att huvudet, som vi spenderar varje natt, gradvis blir smutsigt.

- Enligt en undersökning utförd av pad tillverkaren Ergo Flex var bara 18 procent av 2200 tillfrågade som var medveten om detta faktum bör ersätta din kudde vartannat år, förklarar tidningen.

- Den genomsnittliga personen medger att man använder samma kudde i tre år och två månader innan den ersätts.

Kan orsaka öm hals

VD Ergo Flex, John MacEwan förklarar tidningen att han är chockad av den avslappnade attityden hos de människor tros ha med detta. Han tror att många människor riskerar både nackbesvär på grund av kuddar som inte ger tillräckligt med stöd, och också mer generella hygienproblem för dem som inte är tillräckligt bra för att tvätta huvudet grop regelbundet.

Regissören Robert Oexman från US Sleep to Live Institute håller med MacEwan.

- Jag rekommenderar att du kastar och köper en ny kudde två gånger per år, förklarar Oexman att klicka bostäder.

- Efter sex månader har de flesta kuddarna varit så komprimerade att de inte ger tillräckligt med stöd för nacken och kommer också att absorbera mycket svett, smuts och damm.

SKITTEN: Huvudgavel utsätts för svett, fett, smink, hårprodukter, segel och snö, varje natt. Foto: PHOTO: Trine Jensen

Livstid på två till tre år

Tvätta inte Tempur

Enligt Bohus. nej, inte det aktuella tempmaterialet ska tvättas. Tvätta lådan regelbundet.

- En huvudkudde har en livslängd på mellan två och tre år, säger försäljnings- och marknadschefen Venche Anita Lidahl i Jysk.

- När du har tryckt platt så länge du kan nästan räkna med att fylla i kudden och det kan löna sig att ta en närmare titt på kudden före sänggåendet.

Huvudbenet utsätts för tryck från huvudet varje natt, och när det börjar se platt eller innehållet är igensatt, är det dags att köpa nya.

- Samma sak gäller om kudden inte studsar tillbaka till sin form när den läggs i två, och det spelar ingen roll, Lidahl rakar.

- Det här är ett snabbt och bra test om du behöver köpa en ny kudde.

Komfort och behov

- Det är ganska individuellt hur ofta du behöver eller vill ändra kudden, förklarar senior rådgivare och skolsköterska av norska Astma- och Allergiförbundet (NAAF), Rosa Lyngra klicka bostäder.

Du kan fixa det själva

- Det beror på de saker som komfort på grund av filler innehåll och tår, men också påverkas av faktorer såsom hälsa och allergisjukdomar, om du kämpar med detta.

Andra köper en ny kudde när den börjar se gul och fläckig.

- Svettningar, smink och hårvårdsprodukter kan göra kudden din missfärgade med tiden, förklarar May Anita R. Berg Mascot Høie AS klicka bostäder.

- En hel del av detta är bara ett rent kosmetiskt problem, och kan fint avlägsnas genom att tvätta pad, men när du märker att fylla i kudden har börjat att klumpa ihop, så det är ofta resultatet av en hel del vätska som har penetrerat i kudden över tiden, och då är det dags för en ny.

Använd pillowcovers och tvätta sängkläder ofta

För att förlänga livslängden på ditt brevlåda finns det flera steg du kan prova.

- Det är ett bra tips att använda en kudde beskyddare på kudden, råder Siv Elizabeth Egger på Ikea, Click Property.

- Dessa täcker dynan för vissa fläckar och fukt och kan tvättas med lätthet i 60 grader i tvättmaskinen. Vänligen köp två för varje kudde så att du har en ny att röra när du kastar en för att tvätta.

Ett annat bra tips är att ta hand om att tvätta sängen ofta.

- Du kommer säkert att bidra till att hålla kudden ren längre om du är smart och noga med att tvätta lakan dina, och särskilt kudde rörelser, förklarar Egger.

TÄNKER: De flesta experter är överens om att du ska tvätta huvudet ett par gånger om året. Foto: Foto: Trine Jensen

- var 14 dagar rekommenderas, men du svettas mycket eller tillbringa en hel del produkter på huden och håret på natten, kan det vara lämpligt att tvätta lakan oftare. Tvätta linne i minst 60 grader.

Så här blir hörluren ren och vit igen

1. Läs tvättduken för att kontrollera att din hörlurar är tvättbar - de flesta kan.

2. Ta bort kuddehöljet och något kuddehölje

3. Tvätta med en tvätt med mycket varmt vatten och sätt i en blandning av tvättmedel, tvättmedel och klor - vilket kommer att bleka bort fläcken bort.

4. Två kuddar i maskinen hjälper till att balansera när det är dags för centrifugering.

5. Kör en extra sköljrunda.

6. Torka kuddarna i torken tillsammans med ett par tennisbollar eller egen torktumlare.

(Källa: en bra sak)

Håll dammkvalster bort

Enligt nättidningen The Huffington Post är en viktig anledning till varför du bör byta kudde ofta dammkvalster, som trivs i det varma, tät och lätt fuktig miljö i din kudde .

- Små djur, fett, döda hudceller och damm samlas ner i kudden och ger utmärkt mark för dammkvalster, förklarar online tidningen.

- De är osynliga, men finns i tusentals i ditt brevlåda.

Dammmider kan orsaka hälsoproblem som allergi och förvärra situationen för någon som kämpar med astma.

Lyngra föreslår att luft kuddar och täcken i den friska luften regelbundet och även lägga huvudet dämpar din ut i snön under några timmar på vintern när det är riktigt kallt.

- Luftdukar och kuddar regelbundet för att undvika fukt, eftersom fukt + hudavfall är utmärkt mat, förklarar experten.

- Det är inte själva centrumet, utan avföring från dem som människor svarar på.

På vintern kan du frysa i mitten genom att lägga ut madrass och lägga kudde och duv. Lufttiden ska ligga i åtta timmar, och temperaturen, om du ska gå till vintern, måste vara under 15 grader.

Tvätta huvudet

Även om de flesta av oss är ganska bra på att tvätta sängen regelbundet, det finns många som syndar när det gäller att tvätta kudden och filten.

- Vi rekommenderar att du tvättar huvudröret årligen, förklarar Egger.

- Mycket oftare om du har medicinska eller andra fysiska orsaker som får dig att svettas mycket.

Ordern ska vara enligt följande.

Här är tumregeln 60 grader och för att undvika tvättmedel med enzymer.

- Om det finns kuddar du tvättar, är det värt att tumla dessa tillsammans med några tennisbollar i torken efteråt, förklarar Egger.

- Så att dunet "fluffar" igen, och kudden återvänder tillbaka sin ursprungliga form.

Läs också:

Har du hört talas om isbitssatsen?

Här är du garanterad att dammsuga.

Mel Tricks Rengör köksbänken

I MASKINEN: De flesta kuddarna kan tvättas i tvättmaskinen. Använd tvättmedel utan enzymer och torka trumman med några tennisbollar. Foto: PHOTO: Trine Jensen

ADVERT

Mest populära