All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Så lägger vi några varmvattenbunkar ...

AVISE COOLING COVER: Sätt i ett par skålar varmt vatten, och debriefing kommer att gå lite snabbare. Foto: PHOTO: Ina Stavrum

Visste du att temperaturen i ett kylskåp kan variera en hel åtta grader från botten till toppen?

Idealiskt bör det ligga mellan två och fyra grader. Men var medveten om att ett styvt kylskåp också kan öka temperaturen.

En av de fulaste sakerna du kan göra är att organisera kylskåpet ordentligt: ​​du kan faktiskt spara flera tusen dollar om året för att göra.

Eftersom det finns stora variationer mellan nya och gamla kylskåp, kommer många att uppleva isbildning.

Svårt att undvika

Enligt försäljningschefen för vitvaror, Fredrik Tønnesen, på Elkjøp, uppstår rimmor när kylelementet är kallare än det är i luften.

- Det här händer när många saker placeras i garderoben i taget, till exempel efter ett stort köp. Om du har ett vanligt kylskåp eller en vanlig frys, med frysfrysning och frysning, är det faktiskt väldigt lite att göra för att undvika rytmer, säger han.

Nyare kylskåp med automatisk avfrostning, kallad "NoFrost", borde kunna göra det själv. Sådana skåp har separata kylsystem och kylelement i bakväggen, vilket förhindrar fälgen från att frysa.

Men här även kan rim och is förekomma.

Flera skäl för is i kylen

Användarhandbok Øistein Jamtveit på Miele säger att det kan finnas flera orsaker till detta.

- Om det inte finns något fel vid brandtiden kan skäl vara en dörr som har lämnats öppen, en dörrlindning som är trasig, det har varit mycket in och ut ur garderoben, att du har lagat varm mat eller att det har varit dålig ventilation av inbyggda skåp.

Dessutom bör det noteras att fläkten i kylavsnittet, som förser med att fördela den kalla luften, är påslagen.

Men om du har mer än två millimeter frost i garderoben är det dags att göra något, säger Tønnesen i Elkjøp. I allmänhet rekommenderar han att han noterar en gång om året.

- Mycket rymmer och frost isolerar faktiskt och gör enheten mer ström och behöver därför arbeta mer. Detta medför igen att livet på din produkt går ner och att du måste byta tidigare, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

FöRE OCH EFTER: Ett par timmar med strömmen och dörren öppen var vad som behövdes för att smälta isen i kylskåpet. Det finns också ett bra tillfälle att tvätta det ordentligt. Foto: PHOTO: Ina Stavrum

För att skicka ditt kylskåp:

1. Ta bort alla matar. Sätt dem i en annan frys, eller i en isopor / termopausbehållare. Om det är kallare än åtta grader ute, kan du också lägga maten utomhus.

2. Stäng sedan av skåpet och låt isen smälta.

- Det bästa är att sätta bunkar med varmt vatten, smälter isen snabbt, tänker Jämtveit på Miele.

3. Vänligen ta chansen att tvätta garderoben. Skåpet är lättast att rengöra ordentligt vid rumstemperatur, enligt Tønnesen.

Torka av skåpet efteråt så att det är torrt innan du återställer skåpet.

4. Om du har det alternativet är det bäst att lämna skåpet några timmar efter avfrostningen, så att du är säker på att sensorn släpps för is och koden.

- Använd inte en kniv eller hårtork

Men kom ihåg att tålamod är nyckeln.

- För att få jobbet snabbare, vet vi att det finns många som använder skarpa föremål för att hämta is eller använda värmare som en hårtork för att tina isen skarpare. Dessa procedurer i Elkjøp rekommenderar dock inte att du använder. Eftersom du kan sluta skada kylelementen och därmed förstöra kylen eller frysen, säger Tønnesen.

Han mottar stöd från Jamtveit.

- Använd inte en kniv för att avlägsna isen som ett resultat av kylmedels läckage.

ADVERT

Mest populära